Mine sunde opskrifter til julefrokosten

Her har jeg samlet mine sunde opskrifter til julefrokosten. Så skal du lave mad til en julefrokost? Så kig med her og find inspiration til en sund og lækker julefrokost. Alle opskrifterne er glutenfrie og veganske, og der er både til en forret, hovedret, dessert, snack og buffetbord.

Vidste du forresten også, at jeg har lavet en e-bog med lækre og sunde juleopskrifter, hvor jeg som udgangspunkt har fundet inspiration fra de mest traditionelle julegodter, og lavet dem til mine egne? Du kan læse mere om e-bogen og købe den her: Julelækkerier.

Og nu til mine sunde opskrifter til julefrokosten:

Julet rødkålssalat

Her får du en julet rødkålssalat med nellike og valnødder. Salaten er frisk og julet i smagen og passer super godt til en julefrokost!

Varm krydret rødkål

Det er utrolig let at lave sin egen hjemmelavede rødkål. Her har jeg lavet en varm krydret rødkål, som smager klassisk, men bare med et hint af jul.

Antiinflammatorisk gløgg uden alkohol

Her får du en lækker julet opskrift på gløgg, som nok skal skræmme forkølelsen væk. Antiinflammatorisk gløgg uden alkohol er nemlig sund og uden sukker, men stadig totalt lækker!

Hokkaidosuppe med appelsin

Denne hokkaidosuppe med appelsin er stærk, cremet og frisk i smagen. Den mætter rigtig godt, og smager også dejligt af appelsin. Det er en blanding mellem en efterårssuppe og en julesuppe pga. appelsinsmagen. Derfor kan den perfekt serveres som forret til en julefrokost. Suppen er især lækker at spise sammen med glutenfrie suppebrød.

Stærke grønkålschips

Det er mega let at lave stærke grønkålschips, og så er det også vildt lækkert og ikke mindst sundt! Og for en ekstra julet smag, så krydr med julekrydderi som kanel, nellike eller kardemomme!

Kokossalat

Her får du en skøn og frisk kokossalat, som smager dejligt af kokos blandet med det søde fra kakifrugten og æblet samt det syrlige fra limen og granatæblekernerne.

Glutenfrit flettet brød

Dette glutenfrie flettet brød er super vellykket og lækkert at servere til en julefrokost. Brødet smager dejligt af amarant, som er et nærende og glutenfrit frø, der minder om quinoa. Det er let fordøjeligt og rig på proteiner, umættede fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Derudover kan man også smage de karakteristiske nigellafrø, som jeg er helt vild med.

Rødbedespread

Denne rødbedespread er et flot plantebaseret alternativ til dig, som gerne vil spise varieret og sundt. Den er fyldt med gode sunde råvarer, smage og ikke mindst protein. Rødbedespread er et vegansk smørepålæg, som samtidig også er glutenfrit.

Hjemmelavet julete

Hvis I skal hygge til jeres julefrokost er denne her julete helt perfekt! Den er god og sund og smager skønt af jul, og får huset til at dufte så dejligt!

Grønkålssalat med appelsin og ingefær

Grønkålssalat med appelsin og ingefær smager noget så dejligt. Både sødt fra appelsinen og agavesiruppen, lidt kraftigt fra ingefæren, og lidt syrligt fra granatæblekernerne. Helt perfekt og ekstra lækkert med de stegte cashewnødder!

Glutenfrie og veganske tarteletter med fyld

Det er faktisk slet ikke så svært at lave glutenfrie og veganske tarteletter med fyld, og de er også klassiske at servere til en julefrokost. De er sprøde og mættende. Fyldet smager skønt og meget traditionelt.

Rødbedefalafler i ovnen

Disse rødbedefalafler smager næsten som almindelige falafler, de har bare en anden flot farve! Det gode ved dem er, at de er lette at lave, da de skal i ovnen, hvor de passer sig selv.

Glutenfri porretærte med spinat og tofu

Her er en glutenfri porretærte med spinat og tofu, som er et kæmpe hit herhjemme. Bunden er sprød og smager dejligt, fyldet er lækkert, sovsen er dejlig cremet og tofu firkanterne er sprøde og krydrede.

Veganske og glutenfrie frikadeller

Står du og mangler nogle rigtig gode veganske og glutenfrie frikadeller til julefrokosten? Så er du kommet til det rette sted! Disse her er lette at lave, smager skønt og både mætter og giver energi.

Rundt glutenfrit brød

Her er en opskrift på et rundt glutenfrit brød, som indeholder sunde og spændende meltyper. Brødet har en sprød skorpe og er tilpas luftigt indeni.

Julesmoothie

Når det er jul, så er det også koldt, og vi vil som reglen helst have noget varmt i kroppen, derfor er det måske ikke ligeså populært at drikke en smoothie til jul som i sommerferien. Men men men… en gang skal jo være den første, og indimellem alle julelækkerierne kan det være ret så godt med en kold julesmoothie. Den er både sød, frisk og smager skønt af jul (kanel)!

Krydret risengrød

Har du lyst til at prøve noget nyt til jul i år, så kunne du prøve at lave krydret risengrød. Det er en risengrød med julekrydderier og min opskrift er samtidig lavet på kokosmælk og er dermed vegansk, så alle kan være med.

Chia a la mande

En sund version af ris a la mande er denne chia a la mande. Den er fyldt med de sunde chiafrø, som både er proteinrige, indeholder omega-3-fedtsyrer, jern og kalcium. Opskriften er rimelig hurtig at lave, det der tager mest tid er at smutte mandlerne.

Julespread

Har du lyst til at prøve noget nyt denne jul? Så skulle du prøve at lave denne her julespread. Den er perfekt til julefrokosten eller bare som plantebaseret smørepålæg i juletiden. Den smager skønt af jul og peberfrugt. Den er vegansk og glutenfri og meget let at lave.

Jeg håber, at du får en skøn julefrokost! 😉

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *