Grønkålssalat med appelsin og ingefær

Dette er nok min yndlingssalat lige nu! Grønkålssalat med appelsin og ingefær, smager så dejligt. Både sødt fra appelsinen og agavesiruppen, lidt kraftigt fra ingefæren, og lidt syrligt fra granatæblekernerne. Helt perfekt og ekstra lækkert med de stegte cashewnødder!

Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4830

Til 2 portioner skal du bruge:

  • 2 stilke med grønkål
  • 1 appelsin
  • Ca. 75 g granatæblekerner
  • 50 g cashewnødder

Dressing:

  • 2 spsk. hørfrøolie
  • 1 tsk. agavesirup
  • 5 g ingefær
  • Drys med urtesalt og peber

Sådan gør du:

Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4821 Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4831Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4832 Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4833Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4834Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4835 Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4837Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4838

Vask grønkålen grundigt og skær bladene af stilken. Hak det i små stykker og lig det ud over en dyb tallerken. Skræl så din appelsin og skær den til cirkler og derefter i fire lige store stykker som ligges oven på grønkålen. Fordel så granatæblekernerne ud over og steg cashewnødderne på en pande med kokosolie, indtil de er blevet brunlige. Hæld også dem hen over salaten.

Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4836 Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4840

Lav så dressingen: Riv ingefæren på et rivejern og pres saften ud af det og over i en skål. Tilsæt hørfrøolien og agavesirup og bland det. Hæld det ud over salaten og drys med lidt urtesalt og peber.

Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4854Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4846

Pynt evt. til sidst med et par små stykker grønkål, som ligges øverst. Velbekomme!

Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4847Grønkålssalat med appelsin og ingefær-4850