Rundt glutenfrit brød

Her er en opskrift på et rundt glutenfrit brød, som indeholder sunde og spændende meltyper. Brødet har en sprød skorpe og er tilpas luftigt indeni.

Brødet smager rigtig godt nybagt til f.eks. suppe, og smager også utrolig godt de efterfølgende dage, især når det lige har været en tur i brødristeren.

Til 2 små brød skal du bruge:

  • 5 dl vand
  • 5 spsk. loppefrøskaller
  • 2 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. tørgær
  • 2 tsk. xanthan gum
  • 1 tsk. himalaya salt
  • 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 50 g amaranth-mel
  • 150 g quinoamel
  • 250 g boghvedemel
  • 100 g rismel

Sådan gør du:

   

Varm vandet op til lunken temperatur og put det i en stor røreskål. Tilsæt æblecidereddike, olivenolie og loppefrøskaller og rør rundt. Bland så i en anden skål: tørgær, xanthan gum, salt og mel. Hæld melet i de våde ingredienser og lad røremaskinen gøre arbejdet for dig, eller rør godt og grundigt rundt selv (ælt i så fald evt. dejen) Del nu dejen i to lige store dele og form dem runde. Put dem på en bageplade med bagepapir. Hæld lidt rismel hen over brødene, og skær i toppen af brødet, som hvis det skulle deles i 8 lige store stykker. Lad dem hæve overdækket med et viskestykke i ca. en halv time.

 

Sæt brødene ind i en forvarmet ovn på 200 grader (med varmluft kun 180 grader). De skal bages i ca. 30 minutter indtil de er gylden brune. Lad dem køle af på en forhøjet rist.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.