Oliventapenade

Jeg fik fornylig en sådan lyst til oliventapenade og besluttede, at jeg ville lave det. Jeg har egentlig aldrig været specielt glad for oliven, men alligevel er der noget ved smagen som jeg godt kan lide, og måske vokser smagen også på mig! Jeg synes i hvert fald at denne oliventapenade smager utrolig godt, og meget klassisk og frisk i smagen.

Til 1 portion skal du bruge:

Sådan gør du:

Start med at udsten dine oliven. Du kan også købe uden sten, men dem med sten har som regel bedst smag. Pres ned på olivenen så den åbner sig, og du let kan pille stenen ud med dine fingre. De sorte var lette at ordne, men de grønne oliven var mere hårde, og der skulle presses på flere sider af olivenen for at stenen ville komme ud. Put alle de udstenede oliven i en foodprocessor sammen med de resterende ingredienser, og blend nu indtil det har fået en nogen lunde ensartet konsistens.

Hæld din oliventapenade i en beholder, og opbevar den i køleskabet. Der kan den holde sig i flere uger.

Spis oliventapenade oven på brød, put det i en salat eller spis det som dip til grøntsager 🙂

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *