Julet rødkålssalat

Her får du en julet rødkålssalat med nellike og valnødder. Salaten er frisk og julet i smagen og passer super godt til julemiddagen, en julefrokost eller bare som en sideret i løbet af december måned 🙂

Rødkål er fiberrig og indeholder blandt andet vitaminerne A, B, C og K samt mineralet kalium.

Til 1 stor portion skal du bruge:

  • ½ rødkål
  • 1½ appelsin
  • 2 æbler
  • 100 g valnødder
  • 1 stor håndfuld persille
  • 2 spsk. balsamico eddike
  • 3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • ½ tsk. nellike

Sådan gør du:

Vask og fjern de yderste blade fra dit rødkål. Halver det og fjern stokken. Skær så tynde strimler af den ene halvdel og put det i en stor skål. Skær æbler og appelsiner i tern og put i sammen med hakket persille og valnødderne. Hæld eddiken og olivenolien over og drys med nellike.

Bland nu det hele rigtig godt, og server med lidt frisk persille på toppen. Salaten kan holde sig i flere dage i køleskabet.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂