Glutenfrit flettet brød

Flettet brød er altså bare pænt, og derfor har jeg her forsøgt mig med at lave et glutenfrit flettet brød, og jeg synes bestemt at det blev vellykket. Super lækkert at spise til aftensmaden, og også rigtig fint at spise dagen efter med noget smørelse ovenpå.

Brødet smager dejligt af amarant, som er et nærende og glutenfrit frø, der minder om quinoa. Det er let fordøjeligt og rig på proteiner, umættede fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Derudover kan man også smage de karakteristiske nigellafrø, som jeg er helt vild med.

Til 1 brød skal du bruge:

  • 5 dl lunkent vand
  • 5 spsk. loppefrøskaller
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. tørgær
  • 40 g tapiokastivelse
  • 100 g amarantmel
  • 100 g fuldkornsrismel
  • 150 g sorghummel
  • 15 g nigellafrø

Sådan gør du:

Varm vandet op og put det i din røreskål. Bland loppefrøskallerne og æblecidereddike i, og lad det stå og suge væsken lidt til sig. Mål imens de tørre ingredienser op i en stor skål. Sørg for at bland tørgæren med melet. Hæld det hele ned i røreskålen og lad maskinen gøre arbejdet for dig. Del dejen i 3 lige store dele og rul dem lige lange. Put dem over på en bageplade med bagepapir på og sæt enderne sammen. Flet så dejen og saml den i bunden. Pensl med lidt olivenolie og lad den stå overdækket og hæve i ca. 30 minutter. Put den derefter ind i en forvarmet ovn på 200 grader uden varmluft (180 grader med varmluft, eller kortere bagetid). Bag det flettede brød i ca. 45 minutter eller indtil det er blevet gyldent på toppen.

Lad det afkøle lidt før du spiser det.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂