Krydret risengrød

Har du lyst til at prøve noget nyt til jul i år, så kunne du prøve at lave krydret risengrød. Det er en risengrød med julekrydderier og min opskrift er samtidig lavet på kokosmælk og er dermed vegansk, så alle kan være med.

Du kan spise denne krydret risengrød helt som den er, eller med frisk frugt på toppen. Den smager også super godt kold med kirsebærsauce på!

Til 4 små portioner skal du bruge:

  • 2 dl grødris
  • 1 kokosmælk
  • 3 dl vand
  • 10 hele kardemommekapsler
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 1 knsp. himalaya salt
  • Skallen og saften fra 1 appelsin

Sådan gør du:

Hæld kokosmælk og vand i en gryde og når det koger tilsætter du risen. Rør rundt og put krydderierne i samt skallen og saften fra appelsinen. Når det koger igen, skruer du ned på lav varme. Lad det småkoge i ca. 40 minutter, indtil al væsken er trukket ind i risen og husk at røre rundt i risengrøden ofte, så det ikke sætter sig fast til bunden. Når risengrøden er færdig, så husk at fjern kardemommekapslerne.

Server grøden med frisk frugt og mandler på toppen eller med kirsebærsauce. Du kan selvfølgelig også spise den som en traditionel risengrød med kanel 😉 Rigtig glædelig jul!

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂