Krydderkage med cashewcreme

Noget af det jeg aller bedst kan lide ved efteråret er hyggen, som den bærer med sig. At sidde inde i varmen med en god kop te og et stykke hjemmebag, imens det blæser eller regner udenfor, det er altså hyggeligt. Stearinlysene kommer frem igen, samt uldtæpper i sofaen 🙂

Denne opskrift på krydderkage med cashewcreme er netop perfekt til en hyggedag! Det kommer til at dufte skønt i huset af krydderier og så smager krydderkagen virkelig godt. Den er helt glutenfri og vegansk, og så mætter den godt!

krydderkage-med-cashewcreme-8421

Det skal du bruge:

  • 2 spsk. chiafrø + 6 spsk. vand
  • 2 spsk. hørfrøpulver + 4 spsk. vand
  • 200 g sorghum-mel
  • 100 g boghvedemel
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. himalaya salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 80 g kokossukker
  • 2,5 dl. rismælk
  • 60 g kokosolie

krydderkage-med-cashewcreme-8438

Til cashewcremen skal du bruge:

  • 150 g cashewnødder
  • 60 g dadler
  • 30 g kokossmør
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 5 tsk. rødbedesaft
  • Smag til med citronsaft

Sådan gør du:

krydderkage-med-cashewcreme-8425 krydderkage-med-cashewcreme-8430krydderkage-med-cashewcreme-8429

Dagen inden du skal lave kagen, skal du sætte cashewnødderne i blød i vand så det dækker. Det første du så skal gøre, når du går i gang med at lave kagen, er at blande chiafrø med vandet og hørfrøpulveret med vandet og stille det til side. Smelt kokosolien og bland den sammen med kokossukkeret og rismælken i en stor røreskål.

krydderkage-med-cashewcreme-8428 krydderkage-med-cashewcreme-8431krydderkage-med-cashewcreme-8432 krydderkage-med-cashewcreme-8433krydderkage-med-cashewcreme-8436

Bland så alle de tørre ingredienser i en skål. Bland nu chiafrø-blandingen og hørfrø-blandingen med kokossukker-blandingen, og tilsæt derefter den tørre mel-blanding. Rør godt sammen og fordel derefter i en aflang form med bagepapir. Sæt kagen ind i en forvarmet ovn på 200 grader, hvor den skal bages i ca. 35 minutter.

krydderkage-med-cashewcreme-8442 krydderkage-med-cashewcreme-8446krydderkage-med-cashewcreme-8441

Imens den er i ovnen laver du cashewcremen. Hæld vandet fra cashewnødderne og put dem i din foodprocessor. Udsten dadlerne, tilsæt vaniljepulver og kokossmør og put det i foodprocessoren. Skræl så lidt rødbede og riv den på et rivejern. Pres saften ud af rødbeden og over i en lille skål. Tilsæt derefter ca. 5 tsk. rødbedesaft. Blend nu godt og grundigt, til det er blevet til en lækker cremet cashewcreme.

krydderkage-med-cashewcreme-8450 krydderkage-med-cashewcreme-8451krydderkage-med-cashewcreme-8464

Når kagen er færdig tager du den ud af formen og over på en forhøjet rist så den kan køle lidt ned. Når kagen er koldere fordeler du cashewcremen ud over og pynter evt. med spiselige blomster som pelargonier.

krydderkage-med-cashewcreme-8476krydderkage-med-cashewcreme-8491 krydderkage-med-cashewcreme-8492krydderkage-med-cashewcreme-8468

Se flere lækkerier her 😉

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *