Så blev det tid til endnu en lækker og sund kage. Denne gang en rå chokolade- og kokoskage med hindbær og græskarkernemel, som er med til at give kagen en fin grøn farve. Den bidrager ikke med nogen tydelig smag men med næringstoffer 😉
Kagen smager mest af chokolade og kokos samt hindbær. Det er en mættende kage, så lav ikke for store stykker. Hvis du gerne vil have kagen lidt højere, kan du sagtens bruge en mindre kageform.
Til en stor rund kage skal du bruge:
Til bunden:
- 100 g valnødder
- 100 g mandler
- 50 g kokosmel
- 200 g dadler
- 30 g usødet kakaopulver
- ½ tsk. himalaya salt
Til fyldet:
- 100 g cashewnødder
- Det fede fra en dåse kokosmælk (der har stået mindst 1 døgn i køleskabet)
- 30 g dadler
- 30 g agavesirup
- 1 stor tsk. vaniljepulver
- 40 g græskarkernemel
- 20 g chiafrø
Til pynt:
- Friske hindbær
- Mynteblade
- Soyaflødeskum
Sådan gør du:
Start med at lave bunden ved at blende nødderne i din foodprocessor. Udsten så dadlerne og tilsæt dem sammen med de resterende ingredienser, og blend til det har fået en god sammenhængende masse. Mad det ned i din ønskede form f.eks. en springform.
Lav så fyldet ved at blende cashewnødderne. Tilsæt derefter fedtet fra en dåse kokosmælk, dadler, vaniljepulver, agavesirup og græskarkernemel og blend igen til det er blevet cremet. Rør chiafrøene i til sidst og fordel henover din bund. Stil den nu i fryseren, hvor den skal stå i ca. 1 time til den er blevet fast. Når kagen er klar kan du pynte den med soyaflødeskum, hindbær og mynteblade.
Kagen skal opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i en lille uges tid. (Vær dog opmærksom på at hindbærrene kan blive dårlige efter få dage.)
Rigtig god fornøjelse og kagespisning! 😉
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂
Mmmm 🙂
Tak for kommentaren Kenneth 😀 Du kan tro at det var “mmmm” at spise den 😉 Måske du kommer til at smage noget lignende til juni 😉