Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede

Så blev det påske, og i år har jeg lavet en ny opskrift på påskeæg, som jeg kalder veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede.

De er også helt glutenfrie og uden tilsat sukker. Faktisk er de ret sunde, da de både indeholder bønner, gurkemeje og rødbede! Opskriften på den får du her. Der bliver ca. 40 påskeæg.

Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5499

Til basen skal du bruge:

  • 200 g usaltede cashewnødder
  • 1 dåse butter beans

Til de gule påskeæg skal du bruge:

  • 1/3 af basen
  • 5 g gurkemeje
  • 2 spsk. agavesirup
  • Saften og skallen fra 1 citron

Til de lilla påskeæg skal du bruge:

  • 1/3 af basen
  • 30 g rødbede
  • 70 g dadler
  • 1 tsk. vaniljepulver

Til de mørke påskeæg skal du bruge:

  • 1/3 af basen
  • 70 g dadler
  • 3 tsk. rå lakridspulver

Andre ingredienser:

  • 1 plade mørk chokolade
  • Kokosfibermel
  • Hybenpulver
  • Kokosmel
  • Frysetørrede hindbær

Sådan gør du:

Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5399 Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5403Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5404 Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5407

Blend cashewnødderne i din foodprocessor og tilsæt derefter bønnerne uden vandet. Blend indtil det er blevet til en fast cremet masse. Fordel det i 3 lige store dele.

Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5410 Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5411Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5413

Lav så massen til de gule påskeæg først. Put basen i foodprocessoren sammen med agavesirup, citronen og gurkemejen. Det kan være en god idé, at presse gurkemejen i en hvidløgspresser, eller rive det på et rivejern, så du er sikker på at gurkemejen bliver blendet ordenligt. (Pas på dine fingre, da de MEGET let bliver gule!) Blend nu indtil det har fået en ensartet konsistens, og put det over i en skål for sig.

Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5414 Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5415Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5417

Lav så massen til de lilla påskeæg. Put basen i foodprocessoren sammen med de udstenede dadler, vaniljepulveret og rødbeden. Skræl rødbeden først og riv den derefter inden du kommer den i foodprocessoren. Blend nu til det har en ensartet konsistens, og put det over i en skål for sig.

Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5419 Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5421Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5423

Lav så massen til mørke påskeæg. Put basen i foodprocessoren sammen med de udstenede dadler og lakridspulveret. Blend indtil det har en ensartet konsistens, og put det over i en skål for sig.

Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5426 Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5429Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5431

Nu skal påskeæggene formes. Da massen er klistret, skal du bruge kokosfibermel når du former dem. Start med at lave små bunker af massen og put det på et skærebræt el. lign. Drys så med kokosfibermel ovenpå hver enkelt, og form dem som små påskeæg. Stil dem til side. Gør dette med alle tre farver.

Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5432 Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5434Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5433

Hak så chokoladen og smelt den over et vandbad. Dyp hvert påskeæg i chokoladen og drys til sidst med f.eks. hybenpulver, kokosmel og frysetørrede hindbær. Stil dem på køl i køleskabet så chokoladen størkner. Opbevar dem i en kagedåse el. lign. i køleskabet.

Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5470Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5487

Rigtig god påske! 🙂
PS. Jeg har også lavet disse her Hjemmelavede påskeæg som smager mere traditionelt af chokolade 😉

Veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede-5505

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂