Grønkålschips

Endelig har jeg fundet den perfekte opskrift på grønkålschips! De er sprøde, lækre, knasende og ikke mindst SUNDE! Disse krydderier som jeg bruger giver chipsene en lidt syrlig, sød og salt smag. Du kan let tilføje flere smagsstoffer f.eks. hvidløg, karry, ingefær, chili eller røget paprika.

Jeg har før lavet kålchips uden succes, og min fejl var at de fik for høj varme. Det er svært at kontrollere, når de får meget mere end de 100 grader, lige pludselig er de bare blevet for mørke, og der er ikke noget ved at spise småbrændte chips! Derfor anbefaler jeg 100 grader i ca. 40 minutter. Ved at varme dem på lav varme bliver grønkålen og næringsstofferne i dem behandlet skånsomt og det foretrækker jeg 🙂

Dette skal du bruge:

  • 2 stilke med grønkål
  • 3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 2 tsk. sød paprika
  • 1 spsk. citronsaft
  • Drys med himalaya salt

Sådan gør du:

Grønkålschips-4820 Grønkålschips-4823Grønkålschips-4824 Grønkålschips-4826Grønkålschips-4828

Vask grønkålen grundigt og skær derefter bladene af stilken. Put grønkålen i en salatslynge for at få det meste vand væk. Del nu bladene i mindre størrelser og fordel dem på to bageplader med bagepapir på. De skal ikke ligge for tæt. Lav så dressingen, som består af olien, paprika og citronsaft, og bland det godt. Pensel dressingen på grønkålsbladene (der skal ikke for meget dressing på hver, mængden som jeg har skrevet holder nogen lunde). Drys til sidst med himalaya salt på hvert blad og put bagepladerne ind i en forvarmet ovn på 100 grader uden varmluft. Der skal de stå i ca. 40 minutter. De er færdige når de er sprøde. Pas på at de ikke bliver mørke.

Grønkålschips-4859Grønkålschips-4863

Spis dem som de er, eller dyp dem i en dip eller som tilbehør til din aftensmad 🙂

Grønkålschips-4866Grønkålschips-4871

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *