Rå hjertekage med lime og hindbær

Skal du have lavet en flot, lækker og sund kage til gæster, en fest eller lignende? Så er denne her rå hjertekage med lime og hindbær et oplagt valg. Kagen er glutenfri, vegansk og helt rå, kun fyldt med gode næringsrige råvarer uden raffineret sukker.

Jeg lavede denne rå hjertekage til min datter Novas navnefest den 2. juni 2019. Jeg lavede 2 stk. som var nok til 35 gæster. Du kan læse mere om Novas navnefest i dette blogindlæg her: Vegansk og glutenfri navnefest.

Der er ca. til 20 små stykker i denne kage. Man skal huske, at den er meget mættende, og derfor er et mindre stykke som reglen helt perfekt.

Til en stor hjertekage skal du bruge:

(form købt i IKEA – mål på selve kagen: 5,5 cm høj, 21 cm bred)

Bunden:

Limelag:

Hindbærlag:

Sådan gør du:

Sæt cashewnødderne i blød i to skåle med vand natten over (ca. 12 timer).

Lav bunden ved at først blende valnødderne i din foodprocessor. Tilsæt så dadlerne (efter du har udstenet dem), kokosmel, kakaopulver og salt. Blend igen til det har samlet sig. Pres det ned i en hjerteform.

Lav så limelaget:

Hæld vandet fra cashewnødderne og put dem i foodprocessoren sammen med kokosmælk, smeltet kokosolie og agavesirup. Riv limen på et rivejern og hæld i. Skær limen over og pres den i en citronpresser og hæld også det deri. Blend nu indtil det har fået en cremet konsistens. Rør så chiafrøene deri, og hæld limelaget hen over bunden. Put nu kagen i fryseren så limelaget får sat sig.

Imens kan du lave hindbærlaget:

Hæld vandet fra cashewnødderne og put dem i foodprocessoren sammen med smeltet kokosolie, vaniljepulver, udstenede dadler og frosne hindbær. Blend godt og grundigt, til det også er blevet godt cremet. Når limelaget er hårdt nok, hælder du hindbærlaget ovenpå. Put den i fryseren igen, og lad den blive der indtil et døgntid før den skal serveres og spises. Tag kagen ud af formen mens den er frossen, og put den på dit ønskede fad. Lad den stå og tø i køleskabet, indtil den skal pyntes og serveres.

Du kan pynte med friske hindbær og spiselige blomster. Jeg har både prøvet at pynte med timianblomster og med bellis.

Hvis du har rester tilbage, så skal kagen opbevares i køleskabet eller i fryseren, hvor den kan holde sig i længst tid.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *