Sprøde småkager med kakao og appelsin

Har du lyst til nogle sprøde småkager med kakao og appelsin? Så får du opskriften her! De smager skønt og indeholder masser af næringsfulde ingredienser. De er derudover også glutenfrie og veganske.

Småkagerne er lækre at have derhjemme i kagedåsen, til hvis man lige bliver lidt lækkersulten, og de er også perfekte at servere for gæster. Jeg lavede dem også til min datter Novas navnefest, som en del af desserten 😉

Til ca. 60 stk. småkager skal du bruge:

Bland hørfrøpulver og vand i en lille skål og stil til side. (Hørfrøpulver er bare hørfrø, der er blendet til pulver, nemt at lave selv) Blend så mandlerne i din foodprocessor og hæld det derefter over i en stor røreskål. Tilsæt de tørre ingredienser og bland det. Vask så din appelsin og riv skallen af på et rivejern. Skær appelsinen over og pres saften ud med en citruspresser. Hæld appelsinskal og appelsinsaft over i småkageblandingen, sammen med smeltet kokosolie og hørfrømassen. Bland nu det hele godt og grundigt, her skal der æltes i dejen så den bliver god og fast. Rul småkagedejen ud på et meldrysset bord, så dejen har ca. en tykkelse på 5 mm. Tag så din favorit kageudstikker f.eks. et hjerte (eller flere) og lav hjerter af dejen. Bliv ved indtil der ikke er mere dej tilbage. Jeg fyldte to bageplader.

Ubagte småkager
Bagte småkager

Put småkagerne ind i en forvarmet ovn på 175 grader (uden varmluft) og bag dem i ca. 15 minutter, men hold øje for pludselig er de brændte. Kun en bageplade derinde ad gangen.

Lad dem køle af på bagepladen bagefter, og så bliver de super sprøde, knasende og lækre!

Rigtig god bagefornøjelse!

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *