Så blev det påske, og i år har jeg lavet en ny opskrift på påskeæg, som jeg kalder veganske påskeæg med gurkemeje, lakrids og rødbede.
De er også helt glutenfrie og uden tilsat sukker. Faktisk er de ret sunde, da de både indeholder bønner, gurkemeje og rødbede! Opskriften på den får du her. Der bliver ca. 40 påskeæg.
Til basen skal du bruge:
- 200 g usaltede cashewnødder
- 1 dåse butter beans
Til de gule påskeæg skal du bruge:
- 1/3 af basen
- 5 g gurkemeje
- 2 spsk. agavesirup
- Saften og skallen fra 1 citron
Til de lilla påskeæg skal du bruge:
- 1/3 af basen
- 30 g rødbede
- 70 g dadler
- 1 tsk. vaniljepulver
Til de mørke påskeæg skal du bruge:
- 1/3 af basen
- 70 g dadler
- 3 tsk. rå lakridspulver
Andre ingredienser:
- 1 plade mørk chokolade
- Kokosfibermel
- Hybenpulver
- Kokosmel
- Frysetørrede hindbær
Sådan gør du:
Blend cashewnødderne i din foodprocessor og tilsæt derefter bønnerne uden vandet. Blend indtil det er blevet til en fast cremet masse. Fordel det i 3 lige store dele.
Lav så massen til de gule påskeæg først. Put basen i foodprocessoren sammen med agavesirup, citronen og gurkemejen. Det kan være en god idé, at presse gurkemejen i en hvidløgspresser, eller rive det på et rivejern, så du er sikker på at gurkemejen bliver blendet ordenligt. (Pas på dine fingre, da de MEGET let bliver gule!) Blend nu indtil det har fået en ensartet konsistens, og put det over i en skål for sig.
Lav så massen til de lilla påskeæg. Put basen i foodprocessoren sammen med de udstenede dadler, vaniljepulveret og rødbeden. Skræl rødbeden først og riv den derefter inden du kommer den i foodprocessoren. Blend nu til det har en ensartet konsistens, og put det over i en skål for sig.
Lav så massen til mørke påskeæg. Put basen i foodprocessoren sammen med de udstenede dadler og lakridspulveret. Blend indtil det har en ensartet konsistens, og put det over i en skål for sig.
Nu skal påskeæggene formes. Da massen er klistret, skal du bruge kokosfibermel når du former dem. Start med at lave små bunker af massen og put det på et skærebræt el. lign. Drys så med kokosfibermel ovenpå hver enkelt, og form dem som små påskeæg. Stil dem til side. Gør dette med alle tre farver.
Hak så chokoladen og smelt den over et vandbad. Dyp hvert påskeæg i chokoladen og drys til sidst med f.eks. hybenpulver, kokosmel og frysetørrede hindbær. Stil dem på køl i køleskabet så chokoladen størkner. Opbevar dem i en kagedåse el. lign. i køleskabet.
Rigtig god påske! 🙂
PS. Jeg har også lavet disse her Hjemmelavede påskeæg som smager mere traditionelt af chokolade 😉
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂