Disse lækre, sprøde og sundere blåbærsnitter er inspireret af de kendte hindbærsnitter. Udover at være med blåbær i stedet for hindbær, er de også helt glutenfrie og veganske. De er sødet med kokossukker, eller kokosblomstsukker, som det måske egentlig burde hedde, da det er fremstillet af nektaren fra de blomster, der vokser på kokospalmen. Kokossukker er naturligt, uraffinneret og så påvirker det blodsukkeret mindre end almindeligt hvidt sukker. Kokossukker indeholder bl.a. magnesium, zink og B vitaminer. Det søder ligeså meget eller mere end almindeligt sukker, og det har en skøn karamelagtig smag.
Til ca. 8 stk glutenfrie og veganske blåbærsnitter skal du bruge:
- 150 g hirsemel
- 150 g boghvedemel
- 50 g kokossukker
- 1 tsk. vaniljepulver
- 100 g plantesmør
- 150 ml. vand
- 1,5 spsk. loppefrøskaller
Derudover skal du også bruge:
- Blåbærsyltetøj
- Friske blåbær til pynt
- Blå kornblomst til pynt
- Frysetørrede hindbær til pynt
For at lave en cashewglasur skal du bruge: (ud af denne portion bliver der sandsynligvis noget til overs, som enten kan bruges til ekstra glasur ved siden af, du kan pynte andre kager med det eller spise det oven på brød eller i pandekager.)
- 100 g cashewnødder
- 40 g kokosolie
- 3 spsk. agavesirup
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1/4 tsk. himalayasalt
Sådan gør du:
Inden du går rigtig i gang, skal du sætte dine cashewnødder i blød i vand så det dækker. De skal stå og trække helst natten over eller i hvert fald i 6 timer. Jo længere jo bedre, da de på den måde bliver mere bløde.
Når cashewnødderne har trukket længe nok, starter du med at lave bunden. Bland loppefrøskallerne med vandet og lad det stå og trække indtil det er blevet geleagtigt (ca. 5 min.) Imens blander du mel, kokossukker og vaniljepulver i en stor skål og tilsætter plantesmør. Smuldr det med hænderne, og når geleen er klar ælter du den ind i dejen, indtil det har samlet sig til en stor kugle. Sæt den nu i køleskabet i ca. 30 minutter.
Imens kan du lave cashewglasuren. Hæld vandet fra cashewnødderne og put dem op i din foodprocessor. Tilsæt de resterende ingredienser og blend indtil det har fået en cremet konsistens. Stil det i køleskabet indtil det skal bruges.
Når dejen til bundene har stået i køleskabet længe nok, skal den rulles ud på et meldrysset bord. Skær firkantede bunde og put dem på en bageplade med bagepapir på. Du kan bruge en ren lineal til at måle præcis længde og bredde af dine bunde hvis du vil. Disse er ca. 11 cm lange og 7 cm brede. Put dem ind i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 minutter til de er let gyldne og brune. Lad dem køle af på en rist bagefter. Når de er afkølet putter du blåbærsyltetøj på den ene bund og sætter den anden bund ovenpå. Sådan fortsætter du med dem alle.
Pynt til sidst med cashewglasuren, friske blåbær, blå kornblomst og frysetørrede hindbær. Rigtig god fornøjelse!
Hvis du har lyst til at se flere lækre desserter, så kan det være min e-bog: “Syv sunde slags desserter” er noget for dig! 🙂