En af mine yndlings desserter for tiden er chiabudding! Min chiabudding opskrift ser sådan her ud:
- 2 dl. usaltede cashewnødder
- 2,5 dl. kokosmælk
- 50 gr. chiafrø
- 4 dadler
- 1 banan
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. himalayasalt
Lad cashewnødderne stå i 2 timer og trække i en skål med vand, så det dækker nødderne. Chiafrøene skal også stå og trække i kokosmælken i 1 time.
Når cashewnødder og chiafrø er færdige, put cashewnødderne og de 4 udstenede dadler i en food processor eller blender. Blend indtil alt er blevet en mos. Du bliver måske nødt til at røre lidt rundt dernede indimellem, for at maskinen kan blive ved med at køre rundt.
Tilføj nu chiafrøene og bananen og blend. Hvis den ikke kan køre rundt, så tilføj meget lidt vand. Put så kanel, vanilje og salt i og blend indtil det er helt jævnt.
Spis den som den er eller med bær på toppen! 🙂 Opbevar den i køleskabet.
Til 1 person kan det holde i en uges tid, hvis du som mig bare tager en lille portion hist og pist, når du har brug for lidt sødt eller bare energi! Ellers er her ca. til 4 personer.
Hvis du er interesseret i at læse mere om chiafrø og dets utallige fordele så se mit indlæg:
Chiafrø = Styrkefrø
Den er nem at lave og smager godt og man har en god fornemmelse i maven bagefter. 🙂 Tak for den <3
Det er nemlig rigtigt 😉 tak for kommentaren!