Disse lækre og sunde Rå superfood muffins med blåbærcreme, er perfekte at servere for folk, som gerne vil prøve at smage de der superfoods, som vi alle har hørt om. Dette er altså en muffins, der er sund, sød, knasende og så mætter den og giver dig energi.
Superfood er en betegnelse for fødevarer, der indeholder ekstra stor koncentration af næringsstoffer, såsom vitaminer, mineraler, antioxidanter og fedtsyrer. Superfood er derfor næringsrig mad, som videnskabeligt bevist har en sundhedsfremmende effekt på kroppen. De er naturlige, har en høj optagelighed, og hjælper på hver sin måde med at give næring og energi til cellerne.
Til ca. 7 stk. muffins skal du bruge:
- 150 gr. cashewnødder
- 200 gr. bløde dadler
- 50 gr. kokosmel
- 20 gr. chiafrø
- 25 gr. rå kakaopulver
- 15 gr. gojibær
Til blåbærcremen skal du bruge:
- 100 gr. cashewnødder
- 100 gr. frosne blåbær
- 20 gr. agavesirup
- Lidt citron (smag til)
Sådan gør du:
Start med at sætte de 100 gr. cashewnødder i blød, som skal bruges til blåbærcremen. De skal gerne stå mindst et par timer i vand (jo længere jo bedre). Derefter går du i gang med at lave muffins.
Blend de 150 gr. cashewnødder til groft mel i en foodprocessor, og tilsæt så de udstenede dadler, kokosmel, chiafrø, rå kakaopulver og gojibær. Blend indtil det har samlet sig til en klistret masse. Tag så dine muffinsforme (gerne nogle der er lavet af silikone, så ”dejen” let kan komme ud af formen), og fordel blandingen i ca. 7 forme med en dejskraber. Stil i køleskabet i en lukket beholder, og lad dem stå der i nogle timer.
Og nu til den lækre blåbærcreme:
Når cashewnødderne til blåbærcremen er klar, blender du dem i din foodprocessor, indtil det er blevet mere eller mindre cremet i konsistensen. (Der må gerne være små stykker af cashewnødder i). Tilsæt så de frosne blåbær, agavesirup, samt lidt citron, og blend igen indtil det er blevet helt ensartet. Undlad at tilsætte vand, hvis maskinen ikke kan køre ordenligt rundt. Lad det hellere stå i et par minutter, rør så lidt i blandingen med f.eks. din dejskraber, og kør foodprocessoren igen, så plejer den at kunne køre fint. Når det er færdigt hælder du det over i en skål, og sætter det i køleskabet, indtil dine rå superfood muffins skal serveres.
Lige inden de skal serveres, tager du dem ud af formen og pynter dem med blåbærcremen. Enjoy!