Coole kugler

Coole kugler

Dette blogindlæg indeholder affiliate links.

”Disse Coole kugler bli’r man vild med – og så er de sunde tilmed!” Sådan lyder teksten til sangen ”Coole kugler”, som disse her konfekt kugler er inspireret af. Coole kugler er fyldt med næringsrige ingredienser og har en fyldig og lækker smag af citron og lakrids 🙂
Coole kugler

Kuglerne er helt glutenfrie, veganske, rå og sunde. Ja for at citere sangen igen: ”Det her slik er så sundt, det kan spises året rundt!” Min datter på 3 år er også vild med dem!

Her kan du se en lille video med sangen ”Coole kugler”, som jeg synger sammen med min far Theo Newton. Han har også komponeret den og er medforfatter til teksten sammen Solveig Winther.

For at lave coole kugler skal du bruge:
Pynt:

Jeg brugte ca. 3 tsk. gurkemeje til kokosmelet, men prøv dig frem, det afhænger af hvor meget kokosmel du vil farve 😉

Sådan gør du:

Blend valnødder i din foodprocessor til det er groft mel. Udsten dadlerne og put dem ned i foodprocessoren. Riv skallen fra citronen og put også det i blandingen, sammen med kakaopulver, lakridsekstrakt og himalayasalt. Blend nu igen godt og grundigt.

Nu skal du forme dine kugler. Derefter skal de rulles i kokosmelet, som du forinden har blandet i en skål med gurkemejen og lidt vand. Sæt kuglerne på køl i en lukket beholder. De kan også fryses ned! 😉 Kuglerne holder sig friske i køleskabet i 1-2 uger.

Hvis du har mere kokosmel med gurkemeje tilbage, så skal det lige tørres inden du putter det i en beholder med låg. Du kan lade dem tørre jævnt fordelt på en bageplade i stuen (eller et rum med varm temperatur og lav luftfugtighed) i et døgns tid. De kan også tørres i ovnen på varmluft 40 grader, men jeg havde ikke tålmodighed til at finde ud af hvor lang tid det tager. Måske et par timer.

Rigtig god fornøjelse! 🙂

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *