Vegansk og glutenfri gammeldags æblekage

Jeg ELSKER gammeldags æblekage, og har nu endelig fået lavet en vegansk og glutenfri gammeldags æbleskage her til bloggen. Den smager virkelig som jeg husker det fra min barndom, og er perfekt at lave her i denne tid med sæson for æbler 😉

Til en skål æblekage (ca. 6 portioner) skal du bruge:

Æblegrøden:

Æblekageraspen:

Sådan gør du:

  

Fjern æbleskroget fra æblerne og skær dem i små firkanter. Put dem i en stor gryde sammen med vandet, vaniljepulveret og de udstenede dadler, som du også har skåret i små stykker. Når det koger skruer du ned på middel varme, og lader det småkoge under låget i ca. 10 minutter. Rør rundt indimellem og mos æblestykkerne lidt med grydeskeen. Når æblerne er møre skal det køles ned og derefter puttes i køleskabet til æblekageraspen er færdig. Hvis du vil have æblegrøden helt fin i konsistensen skal den blendes, men jeg kan godt lide den med lidt bid i.

  

Lav så æblekageraspen. Hak mandlerne og bland dem i en skål med de resterende ingredienser. Brun det på en stegepande med kokosolien, og husk at rør og vend det konstant, så det ikke brænder på.

 

Pisk så flødeskummen og så skal kagen samles: Put først halvdelen af æblegrøden i en glasskål, efterfulgt af halvdelen af æblekageraspen, derefter det sidste af æblegrøden og så det sidste af æblekageraspen. Øverst putter du sojaflødeskummen.

Stil kagen i køleskabet indtil du er klar til at servere den. Den kan holde sig god ca. 4 dage i køleskabet.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Dette blogindlæg indeholder affiliate link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *