Når der skal spises suppe hører der sig også gerne brød til. Jeg har lavet en rigtig god og let opskrift på glutenfrie suppebrød, som er sprøde og sunde.
Jeg plejer at lave en stor portion som denne du får her, for så fryser jeg bare de resterende brød ned, og bruger til næste gang jeg skal have suppe.
Til ca. 50 stk. suppebrød skal du bruge:
- 6 dl vand
- 6 spsk. loppefrøskaller
- 2 tsk. æblecidereddike
- 1 tsk. tørgær
- 2 tsk. xanthan gum
- 50 g hørfrø
- 250 g fuldkornsrismel
- 250 g boghvedemel
- Pensles med olivenolie og urtesalt
Sådan gør du:
Varm vandet op til det er lunkent og hæld det i din store røreskål. Tilsæt loppefrøskaller og æblecidereddike. Bland nu tørgær, xanthan gum, hørfrø og melet i en anden skål. Tilsæt det derefter til den store røreskål. Lad nu røremaskinen gøre arbejdet for dig eller rør godt til selv og ælt dejen. Del derefter dejen i to dele og rul den ene ud på et meldrysset bord. Tag så en kniv (pas på du ikke skærer i bordpladen, så brug ikke en skarp kniv) og skær suppebrødene ud i diverse former. Put dem derefter over på en bageplade med bagepapir.
Hæld så olivenolie og urtesalt i en lille skål for sig og bland det. Pensel suppebrødene. (Jeg brugte dobbelt så meget olivenolie og urtesalt til alle suppebrød, som det du ser på billedet.) Fortsæt derefter med den anden halvdel af dejen. Put dem ind i en forvarmet ovn på 200 grader (uden varmluft) og bag i ca. 30 minutter eller indtil de har fået en flot gylden farve. Hvis du bager flere bageplader på en gang, skal de nederste nok have længere tid, medmindre du bruger varmluft.
Server brødene til en dejlig suppe som f.eks:
Suppebrødene kan let fryses ned, og det er også let at tage det ønskede antal op næste gang du skal have suppe. Så skal de bare lige lunes i ovnen i små 10 minutter.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂