Jeg elsker, at plukke mine egne råvarer i naturen, derfor er disse brombær i denne rå brombærkage også plukket i den vilde natur. Vilde brombærkrat er der heldigvis mange af rundt omkring i landet 🙂 Det er især lige nu at brombær er i sæson, så det er med at nyde dem!
Her bruger jeg brombær i en rå kage, som er let at lave og smager skønt. Fordi den er rå, så er den også glutenfri, vegansk og uden raffineret sukker. Den er fyldt med gode og sunde råvarer, som giver dig energi og næring. Denne her opskrift er rigtig god, hvis du skal lave en dessert til meget få personer, da kagen ikke er så stor. Ud af denne opskrift bliver der ca. 4 store stykker.
Til 1 lille rå brombærkage skal du bruge:
Bunden:
- 100 g valnødder
- 90 g dadler
- 30 g kokosmel
- 10 g kakaopulver
Brombærfyldet:
- 100 g cashewnødder
- 100 g brombær
- 50 g blåbær (kan også erstattes af yderligere 50 g brombær)
- 20 g agavesirup
- 20 g kokosolie
- ½ tsk. vaniljepulver
Sådan gør du:
Ca. 2 timer før du går i gang, skal du sætte cashewnødderne i blød i vand så det dækker.
Start med at lave bunden. Blend først valnødderne i din foodprocessor. Udsten så dadlerne og put dem i foodprocessoren sammen med kokosmel og kakaopulver. Blend nu indtil det er blevet til en god og fast masse. Put det i din kageform. Jeg brugte en lille springform. Pres det godt ned.
Lav så brombærfyldet. Hæld vandet fra cashewnødderne og put det over i din foodprocessor. Tilsæt de resterende ingredienser, og blend nu godt og grundigt, indtil det også har fået en ensartet konsistens. Fordel fyldet ovenpå bunden, og put den i fryseren i et par timer, indtil fyldet er blevet fast. Når kagen er klar, kan du fjerne springformen og pynte den med brombær.
Find mere inspiration til lækre og sunde desserter her 🙂