Panna cotta er en italiensk dessert, som betyder kogt fløde. I stedet for at bruge fløde har jeg brugt kokosmælk, og i stedet for at bruge gelatine har jeg brugt agar agar pulver, som fungerer lige så godt!
Vegansk chokolade panna cotta er en sund udgave af budding. Den er uden raffineret sukker og uden laktose.
Agar agar er lavet af rødalger (tang), og et vegetabilsk alternativ til gelatine. Agar agar pulver har ikke nogen smag, farve eller lugt, og er derfor kun en hjælpsom ingrediens i et vegansk/vegetarisk køkken. Agar agar indeholder ingen sukkerarter, kulhydrater eller fedtstoffer. Det er helt fri fra soya, gluten, majs, stivelse, gær, mælk, æg og tilsætningsstoffer. Det er en god kilde til fiber, calcium og jern.
For at lave 6 stk. skal du bruge:
- 1 dåse kokosmælk
- 1 tsk. agar agar pulver
- 2 spsk. kakaopulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 spsk. agavesirup
Sådan gør du:
Hæld kokosmælken ud i en gryde og tænd for kogepladen. Tilsæt så agar agar pulveret og rør det godt rundt, så der ikke er nogle klumper. Tilsæt vaniljepulver, kakaopulver og agavesirup og rør igen så godt rundt at der ikke er flere klumper tilbage. Når det begynder at boble og koge, skruer du ned på lavere varme, og du skal nu blive ved med at røre rundt i 5 minutter. Hæld det derefter over i 6 små forme eller den form som du ønsker, og stil det i køleskabet. Det er stadig flydende, men så snart det bliver kølet af bliver det helt fast. Den skal nu stå og køle af og blive fast i 2-3 timer.
Når tiden er gået tager du den ud og lægger formene i vandbad i næsten kogende vand. Lad det stå i ca. 1 minut indtil du kan se at siderne bliver påvirket af varmen. Vend formene om og bank på bagsiden. Hvis de ikke falder ud af sig selv, kan du meget forsigtigt tage en tynd kniv og skære rundt langs formen, så den løsner og derefter skal den let glide ud af formen. Hjælp den evt. lidt på vej med kniven, men vær meget forsigtig da kniven let kan komme til at skære ind i din panna cotta og det ser ikke særlig pænt ud.
Server vegansk chokolade panna cotta med et drys kokosfibermel og friske hindbær på toppen. Du kan evt. også lave hindbærcoulis og servere sammen med!
Find mere inspiration til lækre og sunde desserter her 🙂
Hvor ser de lækre ud, dem må jeg prøve en dag ?
Tusinde tak Bille 😀 Skønt at du har lyst til, at prøve at lave dem. Kærligst fra Lærke