Glutenfri og vegansk pizza

Er du på udkig efter en god og sund glutenfri og vegansk pizza? Så har jeg opskriften til dig! Jeg bruger lækre fiberrige meltyper, økologiske ingredienser, friske grøntsager og masser af smagfulde krydderier.

Pizza er virkelig en ret som mange elsker – inklusiv mig selv! Og endelig har jeg taget mig sammen, og fået skrevet min opskrift på pizza ned, så du også kan få glæde af den! Det er en skøn og sundere pizza opskrift, som er helt glutenfri og vegansk. Pizzabunden bliver lækker sprød og smagfuld, og fyldet mætter godt og smager skønt!
Ud af denne opskrift får du 2 pizzabunde og kun fyld til 1. Jeg plejer, at fryse den ene bund ned, når den har været inde i ovnen i ca. 20-30 minutter. Så er det utrolig let, at lave pizza næste gang, da fyldet bare skal laves og på pizzaen, og så i ovnen i ca. 20 minutter!

Glutenfri og vegansk pizza-6609

Til 2 runde pizza bunde skal du bruge:

 • ½ pakke gær
 • 3 dl lunkent vand
 • 3 spsk. loppefrøskaller
 • 1 tsk. æblecidereddike
 • 70 g hørfrø
 • 7 g nigellafrø
 • 100 g kastanjemel eller hirsemel
 • 250 g boghvedemel

Glutenfri og vegansk pizza-6617

Fyld til 1 pizza:

 • 75 g soyafars
 • 1 tsk. grøntsagsbouillon
 • Rigeligt med vand
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 peberfrugt
 • 1/3 squash
 • Ca. 4 champignoner
 • 5 stk. gule tomater
 • 1 spsk. tørret basilikum
 • 1 spsk. tørret oregano
 • 1 knsp. cayennepeber
 • ½ vegansk ost (f.eks. fra Violife)
 • Kokosolie til stegning
 • Pynt med frisk basilikum

Sådan gør du:

Glutenfri og vegansk pizza-6610 Glutenfri og vegansk pizza-6611Glutenfri og vegansk pizza-6612 Glutenfri og vegansk pizza-6613Glutenfri og vegansk pizza-6614 Glutenfri og vegansk pizza-6615

Start med at lav bunden: Sæt vand til at koge, og smuldr gæren i din røreskål. Når vandet er lunkent måler du af, og hælder det i skålen. Brug et piskeris, for at få gæren opløst. Hæld så æblecidereddike i samt loppefrøskaller, og rør igen med piskeriset. Lad det nu stå i ca. 5 minutter. Imens kan du måle de resterende ingredienser op, og derefter skal de også i skålen og der skal nu røres godt og grundigt i dejen. (Det er helt klart nemmest hvis du har en køkkenmaskine med dejkrog, til at gøre arbejdet for dig!)

Del så dejen i to lige store dele og rul dem hver især runde på et stykke bagepapir. Brug en lille smule ekstra mel, så dejen ikke klistrer sig fast til kagerullen. Put bundene ind i en forvarmet ovn på 200 grader uden varmluft (eller 180 med varmluft). Der skal de nu bages i ca. 30 minutter, men kig altid til dem undervejs, da min erfaring er at ovne ofte virker forskelligt. Bunden er færdig når den er hård at banke på, uden at være for mørk.

Glutenfri og vegansk pizza-6618 Glutenfri og vegansk pizza-6619

Imens bundene er i ovnen går du i gang med at lave fyldet. Start med at koge godt med vand. Når det har kogt hælder du det over i en skål, og rører 1 tsk. grøntsagsbouillon ud i. Tilsæt så soyafarsen og lad det stå og trække. (Vandet skal dække rigeligt, da soyafarsen suger vandet til sig)

Glutenfri og vegansk pizza-6620 Glutenfri og vegansk pizza-6622Glutenfri og vegansk pizza-6623 Glutenfri og vegansk pizza-6624

Hak så løget og put det over på en pande med kokosolie på. Skær så peberfrugten, squashen, champignonerne og de gule tomater i skiver og stil det til side. Hæld nu soyafarsen over en si og pres det meste af vandet ud med f.eks. en dejskraber. Tænd så for kogepladen, og når løgene er gennemsigtige tilsætter du krydderierne og soyafarsen. Rør godt rundt og tilsæt derefter dåsen med de hakkede tomater og til sidst grøntsagerne du har skåret i skiver, undtagen de gule tomater. Rør godt rundt igen og når det simrer godt, skruer du ned på lav varme.

Glutenfri og vegansk pizza-6627 Glutenfri og vegansk pizza-6625Glutenfri og vegansk pizza-6626 Glutenfri og vegansk pizza-6628Glutenfri og vegansk pizza-6629

Tag så din veganske ost og riv den på et rivejern. Når bunden er klar tager du den ud af ovnen og hælder fyldet på. Placer de gule tomater fint på fyldet og fordel den veganske ost ovenpå. Drys til sidst med lidt tørret basilikum. Sæt nu pizzaen ind i ovnen igen og lad den stå og blive færdig i ca. 20 minutter. Igen hold øje med den, dog skal der meget til at den veganske ost bliver mørk!

Glutenfri og vegansk pizza-6643Glutenfri og vegansk pizza-6646

Når pizzaen er færdig skæres den i 8 stykker, og pyntes med frisk basilikum. Velbekomme 😉

Glutenfri og vegansk pizza-6650Glutenfri og vegansk pizza-6652

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *