Rå jordbærgrød er en skøn sommerdessert som udover at smage kanon godt, også mætter og giver god næring. Rå jordbærgrød er let at lave og så er den helt glutenfri, vegansk, rå og uden tilsat sukker.
Den er fyldt med friske sunde jordbær, og vi får sunde mængder fedtstoffer fra cashewnødderne og chiafrøene.
Jordbær er et skønt bær og den rene C-vitaminbombe! Der er langt flere C-vitaminer i jordbær end i f.eks. citrusfrugter. De indeholder bl.a. også mangan, kalium, folat, K-vitamin, fibre og antioxidanter.
Til 2 store portioner skal du bruge:
- 100 g cashewnødder + vand så det dækker
- 50 g chiafrø + 2 dl vand
- 300 g friske jordbær
- 80 g dadler
- 1 tsk. vaniljepulver
- Hakket chokolade på toppen
- Kokos på toppen
- Friske jordbær på toppen
Sådan gør du:
Sæt cashewnødderne i blød i vand så det dækker, og bland chiafrøene med vandet i en anden skål. Lad det stå og trække i ca. 2 timer. Derefter hældes vandet fra cashewnødderne ud og de kommes i din foodprocessor sammen med chiafrøene. Udsten så dadlerne og put også dem i sammen med vaniljepulver og friske jordbær. Blend nu godt og grundigt indtil det har fået en ensartet masse.
Fordel det ud i ønsket antal skåle (f.eks. enten to store portioner eller 4 små) og skær flere jordbær i mindre stykker og pynt med dem på toppen, sammen med hakket chokolade og lidt kokos.
Find mere inspiration til lækre og sunde desserter her 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂