Blåbærdrøm med lime er en rå kage fyldt med lækre råvarer som f.eks. nødder, dadler, kakaopulver, kokosolie og vaniljepulver. Kagen er glutenfri, sukkerfri, vegansk og så har den en frisk smag af lime og blåbær. Kagen er ikke så svær at lave, men kræver tid, da lagene helst skal være kolde og faste før næste lag kommer på. Jeg har brugt to små springforme i denne opskrift, som er 11 cm i diameter. På den måde kan du være sikker på at få højde nok på kagen, uden at det skal koste alt for meget.
Til bunden skal du bruge:
- 100 g valnødder
- Ca. 100 g dadler
- 30 g kokosmel
- 15 g kakaopulver
- 10 g hybenpulver
- 1/3 tsk. himalaya salt
Til limelaget skal du bruge:
- 100 g cashewnødder
- 20 g agavesirup
- 40 g kokosolie
- 1 stor tsk. vaniljepulver
- Saften og skallen fra 1 lime
Til blåbærlaget skal du bruge:
- 100 g cashewnødder
- 40 g agavesirup
- 50 g kokosolie
- 100 g frosne blåbær
For at pynte kagen kan du bruge f.eks. alpro piskbar soyafløde eller kokosflødeskum blandet med rødbedesaft og lidt vaniljepulver. Se her hvordan du laver kokosflødeskum.
Sådan gør du:
Sæt cashewnødderne i blød i vand så det dækker og lad dem stå i ca. 2 timer. I ventetiden kan bunden laves: Blend valnødderne til groft mel i en foodprocessor og tilsæt så alle de resterende ingredienser (husk at udsten dadlerne først.) Blend igen indtil det samler sig, når du presser det sammen med fingrene. Hvis det ikke samler sig, kan du evt. tilsætte flere dadler. Fordel blandingen i to små springforme eller en mellemstor.
Når cashewnødderne er færdige med at trække hældes vandet ud, og du skal starte med at lave limelaget. Blend først de 100 g cashewnødder og pres så saften ud af limen, riv skallen af på et rivejern, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt derefter de resterende ingredienser og blend igen indtil det har fået en ensartet konsistens. Fordel det ud over bundene og stil det så i fryseren i en times tid, eller indtil det er blevet fast. Når det er fast kan blåbærlaget fordeles ud over.
Du laver blåbærlaget ved at blende cashewnødder, og derefter tilsætter du agavesirup og kokosolie. Blend igen til det er blevet til en cremet masse. Tilsæt så blåbærrene og blend indtil det er ensartet. Hvis blåbærrene har svært ved at blendes, så lad dem stå lidt og tø inden du blender videre. Put kagen i fryseren igen i en times tid, eller indtil et par timer inden den skal serveres. Herefter opbevares den i køleskabet hvor den kan holde sig en uges tid. Pynt kagen inden den serveres.