I denne skønne juletid, har jeg eksperimenteret med forskellige julekager i køkkenet. Disse pebernødder blev virkelig gode, og var et kæmpe hit sammen med familien i julen! De er helt glutenfrie, laktosefrie og uden tilsat sukker. Det er nogle pebernødder med bid i, og jeg er ret sikker på, at du vil kunne lide dem 🙂
Her har du opskriften, hvor der bliver ca. 40 stk.
Du skal bruge:
- 100 g bløde dadler
- 60 g kokosolie
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt hvid peber
- 150 g mandler
- 50 g kartoffelmel eller fuldkornsrismel
Sådan gør du:
Smelt kokosolien, og tag stenene ud af dadlerne. Blend dadlerne og kokosolien sammen så det bliver en klistret og glat masse. Hæld over i en skål. Tilsæt kardemomme, kanel, ingefær og hvid peber og rør.
Mal mandlerne i en kaffekværn eller foodprocessor og bland i daddelmassen. Tilsæt så kartoffelmel eller fuldkornsrismel og brug dine fingre til at ælte det godt.
Rul små pebernøddekugler af massen, og sæt på en bageplade med bagepapir på. Forvarm ovnen til 180 grader, og bag pebernødderne i ca. 20 minutter, eller indtil de er let gyldne og hårde.
Jeg håber, at du har haft en skøn jul, og at det nye år vil bringe dig dine ønsker <3
Her i videoen viser jeg dig hvordan disse lækre pebernødder laves 🙂
Spist en del av disse, mmm!