Jeg ELSKER quinoa! Udover at det smager skønt, så er det også utrolig sundt, da det bl.a. indeholder alle essentielle aminosyrer, samt mange vitaminer og mineraler. Jeg har her lavet lækre veganske og glutenfrie frikadeller som hovedsaligt består af quinoa og ærter, derfor hedder de quinærtedeller! Du kan krydre præcis som du vil, her kommer jeg med et godt foreslag, som gør dem lidt stærke 😉
Til ca. 30 stk. quinærtedeller skal du bruge:
- 150 ml quinoa + 300 ml vand
- 150 g frosne ærter
- 2 spsk. knuste hørfrø + 50 ml vand
- 1 spsk. Loppefrøskaller + 100 ml vand
- 1 løg
- ½ tsk. himalaya salt
- 1 tsk. tangpulver
- 1 tsk. citrongræs
- 1 tsk. ingefær
- 1/4 tsk. cayenne peber
- 1/4 tsk. stødt sort peber
- 5 spsk. Kikærtemel
- Sesamfrø
Sådan gør du:
Kog quinoa og vand, og skru ned på lav varme når det koger, behold derefter låget på. Bland så de knuste hørfrø med vandet i en lille skål, og gør det samme med loppefrøskallerne, stil det til side i ca. 5 minutter. Put de frosne ærter over i en skål, og hæld kogende vand hen over, så de lettere kan tø.
Skræl løget og blend det i en foodprocessor sammen med de optøede ærter, og hæld det derefter over i en stor røreskål. Tilsæt så hørfrømassen samt loppefrøskallerne og rør godt rundt. Bland nu dine krydderier i samt kikærtemelet, og når quinoaen er færdig (efter ca. 15-20 minutter) skal den også røres i.
Form nu lettere flade frikadeller og drys dem med sesamfrø. Steg dem på panden med kokosolie.
Spis dem til din aftensmad, som tilbehør eller i en burger, eller oven på brød til din frokost 🙂
Se flere sunde og lækre opskrifter i mine e-bøger her 🙂