Dette er en skøn kikærtesalat med blåbær, grønkål og tomater. Den smager røget, salt og en anelse stærkt fra marinaden, som kikærterne bliver stegt med på panden. En super god og interessant sammensætning af råvarer.
Grønkål er en fantastisk sund grøntsag. Det indeholder meget A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin og K-vitamin, samt mineralerne kalcium, jern og fosfor. Samtidig er grønkål særdeles fiberrig, og har desuden vist potentiale til at beskytte mod kræft. Blåbær er også en såkaldt superfood. De indeholder bl.a. masser af C-vitamin, B-vitaminer, jern og magnesium.
Til 2 portioner skal du bruge:
- 1 dåse kikærter (ca. 240 gr. drænet vægt)
- 150-200 gr. friske blåbær
- 50 gr. grønkål
- 10 cherry tomater (ca. 170 gr.)
Marinade til kikærter:
- 3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 1 tsk. himalaya salt
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 tsk. røget paprika
Sådan gør du:
Hæld kikærterne ud af dåsen uden vandet og over i en skål. Tilsæt så marinaden og brug fingrene til at få det godt rundt om alle kikærter. Put dem derefter over på en pande og sæt kogepladen på middel varme.
Vask så grønkålen og fjern stilken. Hak det i mindre stykker og put over i din salatskål. Skær dine tomater over i fire både og bland i. Bland også blåbærrene i. Gør alt dette, imens du stadig har styr på dine kikærter. Hvis de begynder at poppe, skal du skrue lidt mere ned for varmen. De skal steges i ca. 10 minutter indtil de er blevet brunere og sprødere. Når de er færdige hælder du dem over resten af salaten. Det hele skal nu blandes godt, og så er det klart til at blive spist!