Dette blogindlæg indeholder affiliate links.
Her får du et hjemmelavet superpulver med nødder og frø, som især er perfekt at putte i dine smoothies, men kan også bruges i f.eks. pandekagedej, vaffeldej og spreads.
Jeg elsker smoothies, og vi laver det flere gange om ugen. Det er en rigtig god måde, at få energi og næring på, det smager skønt og er let at lave. Du kan også ”gemme” sunde ting i dine smoothies, og så smager det stadig super godt. Jeg putter altid noget frugt og nogle grøntsager i mine smoothies, og derefter forskellige slags superfoods, f.eks. spirulinapulver, hybenpulver, acaipulver, brændenældepulver, og så selvfølgelig nødder, frø og kerner. Og her er det bare meget nemmere, når du allerede har lavet en lækker pulverblanding, som står klar til at hælde i smoothien.
Den idé er hermed givet videre. Du kan følge min opskrift herunder, eller du kan selv eksperimentere med lignende ingredienser, og justere ift. mængden.
Du kan bruge:
- 40 g mandler
- 30 g valnødder
- 40 g sesamfrø
- 30 g hørfrø
- 30 g solsikkekerner
- 30 g græskarkerner
- 20 g hampefrø
- 20 g chiafrø
Sådan gør du:
Put det hele i din foodprocessor, og blend godt og grundigt, til det er blevet groft pulver. Hæld det over i din ønskede beholder, f.eks. et glas med låg, og opbevar ved stuetemperatur.
Prøv f.eks. denne smoothieopskrift, hvor jeg bruger det hjemmelavet superpulver 😉
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂