Appelsin- og kokos-småkager

Wow siger jeg bare! Disse her appelsin- og kokos-småkager er helt vildt gode, jeg kan slet ikke få armene ned af jubel, så gode er de! Og så er de oven i købet sunde!

Småkagerne er glutenfrie, veganske og uden raffineret sukker. De indeholder gode fedtstoffer fra kokosolie og hørfrø samt protein fra mandler og quinoamel. De smager skønt af appelsin og kokos og giver en fantastisk julestemning i hele kroppen og huset 😉 Det er helt klart ikke sidste gang jeg har lavet dem!

appelsin-og-kokos-smaakager-8970

Jeg synes, at jul skal være nydelse for alle, også hvis du spiser glutenfrit, vegansk og uden raffineret sukker. Og det kan sagtens lade sig gøre at lave både sunde, søde og lækre julegodter på den måde. Det kan du se resultatet af i min e-bog: Julelækkerier.

appelsin-og-kokos-smaakager-8924

Til ca. 60 små appelsin- og kokos-småkager skal du bruge:

  • 150 g mandler
  • 120 g quinoamel
  • 75 g kokosmel
  • 60 g kokossukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 70 g kokosolie
  • 3 spsk. hørfrøpulver + 6 spsk. vand
  • Skallen fra 1 appelsin (SKAL være økologisk, fordi vi bruger skallen)
  • Saften fra ½ appelsin

Sådan gør du:

appelsin-og-kokos-smaakager-8928 appelsin-og-kokos-smaakager-8930appelsin-og-kokos-smaakager-8931 appelsin-og-kokos-smaakager-8933
appelsin-og-kokos-smaakager-8937 appelsin-og-kokos-smaakager-8940

Bland hørfrøpulver og vand i en lille skål og stil til side. (Hørfrøpulver er bare hørfrø, der er blendet til pulver, nemt at lave selv) Blend så mandler i din foodprocessor og hæld det derefter over i en stor røreskål. Tilsæt de tørre ingredienser og bland det. Vask så din appelsin og riv skallen af på et rivejern. Skær appelsinen over og pres den ene halvdel med en citruspresser. Hæld appelsinskal og appelsinsaft over i småkageblandingen, sammen med smeltet kokosolie og hørfrømassen.

appelsin-og-kokos-smaakager-8943appelsin-og-kokos-smaakager-8945 appelsin-og-kokos-smaakager-8948appelsin-og-kokos-smaakager-8950 appelsin-og-kokos-smaakager-8951

Bland nu det hele godt og grundigt, her skal der æltes i dejen så den bliver god og fast. Rul småkagedejen ud på et meldrysset bord, så dejen har ca. en tykkelse på 5 mm. Tag så din favorit kageudstikker f.eks. et hjerte og lav hjerter af dejen. Bliv ved indtil der ikke er mere dej tilbage. Jeg fyldte to bageplader.

appelsin-og-kokos-smaakager-8952 appelsin-og-kokos-smaakager-8955appelsin-og-kokos-smaakager-8964

Put dine appelsin- og kokos-småkager ind i en forvarmet ovn på 175 grader (uden varmluft) og bag dem i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne. Kun en bageplade derinde ad gangen. Lad dem køle af på bagepladen bagefter, og de bliver super sprøde, knasende og lækre! Rigtig god bagefornøjelse!

appelsin-og-kokos-smaakager-8968

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *