Wow siger jeg bare! Disse her appelsin- og kokos-småkager er helt vildt gode, jeg kan slet ikke få armene ned af jubel, så gode er de! Og så er de oven i købet sunde!
Småkagerne er glutenfrie, veganske og uden raffineret sukker. De indeholder gode fedtstoffer fra kokosolie og hørfrø samt protein fra mandler og quinoamel. De smager skønt af appelsin og kokos og giver en fantastisk julestemning i hele kroppen og huset 😉 Det er helt klart ikke sidste gang jeg har lavet dem!
Jeg synes, at jul skal være nydelse for alle, også hvis du spiser glutenfrit, vegansk og uden raffineret sukker. Og det kan sagtens lade sig gøre at lave både sunde, søde og lækre julegodter på den måde. Det kan du se resultatet af i min e-bog: Julelækkerier.
Til ca. 60 små appelsin- og kokos-småkager skal du bruge:
- 150 g mandler
- 120 g quinoamel
- 75 g kokosmel
- 60 g kokossukker
- 1 tsk. vaniljepulver
- 70 g kokosolie
- 3 spsk. hørfrøpulver + 6 spsk. vand
- Skallen fra 1 appelsin (SKAL være økologisk, fordi vi bruger skallen)
- Saften fra ½ appelsin
Sådan gør du:
Bland hørfrøpulver og vand i en lille skål og stil til side. (Hørfrøpulver er bare hørfrø, der er blendet til pulver, nemt at lave selv) Blend så mandler i din foodprocessor og hæld det derefter over i en stor røreskål. Tilsæt de tørre ingredienser og bland det. Vask så din appelsin og riv skallen af på et rivejern. Skær appelsinen over og pres den ene halvdel med en citruspresser. Hæld appelsinskal og appelsinsaft over i småkageblandingen, sammen med smeltet kokosolie og hørfrømassen.
Bland nu det hele godt og grundigt, her skal der æltes i dejen så den bliver god og fast. Rul småkagedejen ud på et meldrysset bord, så dejen har ca. en tykkelse på 5 mm. Tag så din favorit kageudstikker f.eks. et hjerte og lav hjerter af dejen. Bliv ved indtil der ikke er mere dej tilbage. Jeg fyldte to bageplader.
Put dine appelsin- og kokos-småkager ind i en forvarmet ovn på 175 grader (uden varmluft) og bag dem i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne. Kun en bageplade derinde ad gangen. Lad dem køle af på bagepladen bagefter, og de bliver super sprøde, knasende og lækre! Rigtig god bagefornøjelse!
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂