Det er blevet efterår, og æblerne er nu modne og i sæson. Da jeg var ude at gå en tur i naturen den anden dag, kom jeg forbi et æbletræ med masser af gode æbler som lå på græsset. Jeg tog en del med hjem, og har brugt 6 af dem i denne æblekage.
Æblekagen er virkelig lækker, og dufter fantastisk af æble og kanel. Den er helt glutenfri og vegansk og uden raffineret sukker.
Til ca. 8 store stykker glutenfri og vegansk æblekage skal du bruge:
- 80 g mandler
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 tsk. bagepulver
- 100 g kokossukker
- 100 g hirsemel
- 100 g boghvedemel
- 3 spsk. hørfrøpulver + 6 spsk. vand
- 75 g kokosolie
- 75 ml. rismælk
- 6 små æbler
- Kanel på toppen
Sådan gør du:
Start med at blande hørfrøpulveret med vandet i en lille skål, og stil det til side så det bliver en tyk masse. Hvis du ikke allerede har hørfrøpulver, skal du bare blende hørfrø i en kraftig blender, kaffekværn el. lign. indtil det er blevet til pulver. Blend så mandlerne i din foodprocessor og hæld det over i en stor røreskål.
Tilsæt alle de tørre ingredienser: vaniljepulver, bagepulver, kokossukker, hirsemel og boghvedemel. Bland det sammen og tilsæt så hørfrømassen, kokosolie (den skal være flydende) og rismælken. Bland det hele godt.
Skær så 3 af dine æbler i tern og bland i dejen. Find nu din ønskede form frem. Jeg har brugt en almindelig springform. Put bagepapir i springformen og fordel kagedejen ud i formen. Skær nu de sidste 3 æbler i fine skiver. Skær dem midt over og i fire både og fjern kernehuset. Derefter kan du nemt skære dem i skiver. Pynt med dem på kagen og pres dem let ned i dejen. Drys til sidst med kanel. Brug evt. en si, så det bliver jævnt fordelt. Sæt kagen ind i en forvarmet ovn på 200 grader, og bag den i ca. 45 minutter, eller indtil skorpen er blevet sprød.
Når kagen er færdig skal den lige køle af inden du tager den ud af formen. Server kagen med plantebaseret flødeskum eller kokosflødeskum.
Velbekomme!
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen