Det er kålsæson og derfor en rigtig god idé at få spist en masse kål. Hvis du ikke er så vild med kålsmagen, så er spidskål en rigtig god kål at starte på, da den er meget mild i smagen. Spidskål er især super lækker at bruge i salater med en skøn og smagfuld dressing. Min lilla spidskålssalat er meget let og hurtig at lave. Den smager både sødt, syrligt og kraftigt (fra hvidløget) og er utrolig smuk at se på 🙂
Spidskål er blandt de grove grøntsager, hvilket betyder at den indeholder utrolig mange fibre, og samtidig er den kalorielet. Spidskål mætter også godt, og indeholder rigtig mange gode vitaminer, som C-vitamin, K-vitamin, B-vitaminer, A-vitaminet betacaroten, folat og mineraler som: kalium, fosfor, kalcium og jern.
Til ca. 4 portioner skal du bruge:
- 1 lilla spidskål
- 1 rødt æble
- 2 gule peberfrugter
Dressing:
- 5 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- Saften af 1 citron
- 1 knsp. himalaya salt
- 2 tsk. agavesirup
- 1 fed hvidløg
Sådan gør du:
Vask grøntsagerne og skær enden af dit spidskål, hvorefter du halverer det, og skærer den hvide knold af på hver halvdel. Skær nu tynde strimler (så tyndt som du kan) og skær bagefter strimlerne midt over, så de bliver mindre. Når dette er gjort på begge halvdele af spidskålen, puttes det over i en stor salatskål.
Nu skal du lave dressingen. Bland alle ingredienserne i en lille skål og hæld over salaten. Brug så dine hænder til at få dressingen ud over alle strimler af spidskål. Dette er meget vigtigt, da spidskålen tager smagen fra dressingen til sig, og kommer til at fylde mindre.
Skær nu dit æble og de gule peberfrugter i små stykker og bland det i salaten, og så er salaten klar til at blive spist.
Denne lilla spidskålssalat smager også godt dagen efter!
Hvis du mangler inspiration til flere flotte og sunde salater, så kan det være, at min e-bog “Syv sunde slags aftensmad” er noget for dig! Se mere om e-bogen her 😉