Lilla spidskålssalat

Det er kålsæson og derfor en rigtig god idé at få spist en masse kål. Hvis du ikke er så vild med kålsmagen, så er spidskål en rigtig god kål at starte på, da den er meget mild i smagen. Spidskål er især super lækker at bruge i salater med en skøn og smagfuld dressing. Min lilla spidskålssalat er meget let og hurtig at lave. Den smager både sødt, syrligt og kraftigt (fra hvidløget) og er utrolig smuk at se på 🙂

Lilla spidskålssalat-3469

Spidskål er blandt de grove grøntsager, hvilket betyder at den indeholder utrolig mange fibre, og samtidig er den kalorielet. Spidskål mætter også godt, og indeholder rigtig mange gode vitaminer, som C-vitamin, K-vitamin, B-vitaminer, A-vitaminet betacaroten, folat og mineraler som: kalium, fosfor, kalcium og jern.

Til ca. 4 portioner skal du bruge:

  • 1 lilla spidskål
  • 1 rødt æble
  • 2 gule peberfrugter

Dressing:

  • 5 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • Saften af 1 citron
  • 1 knsp. himalaya salt
  • 2 tsk. agavesirup
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du:

Lilla spidskålssalat-3470 Lilla spidskålssalat-3471Lilla spidskålssalat-3472

Vask grøntsagerne og skær enden af dit spidskål, hvorefter du halverer det, og skærer den hvide knold af på hver halvdel. Skær nu tynde strimler (så tyndt som du kan) og skær bagefter strimlerne midt over, så de bliver mindre. Når dette er gjort på begge halvdele af spidskålen, puttes det over i en stor salatskål.

Lilla spidskålssalat-3473 Lilla spidskålssalat-3474Lilla spidskålssalat-3475

Nu skal du lave dressingen. Bland alle ingredienserne i en lille skål og hæld over salaten. Brug så dine hænder til at få dressingen ud over alle strimler af spidskål. Dette er meget vigtigt, da spidskålen tager smagen fra dressingen til sig, og kommer til at fylde mindre.

Lilla spidskålssalat-3476 Lilla spidskålssalat-3477

Skær nu dit æble og de gule peberfrugter i små stykker og bland det i salaten, og så er salaten klar til at blive spist.

Lilla spidskålssalat-3482

Denne lilla spidskålssalat smager også godt dagen efter!

Lilla spidskålssalat-3484

Hvis du mangler inspiration til flere flotte og sunde salater, så kan det være, at min e-bog “Syv sunde slags aftensmad” er noget for dig! Se mere om e-bogen her 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *