Kokos-karrysauce med grøntsager og quinoa

Denne kokos-karrysauce med grøntsager og quinoa er en skøn varm og stærk ret at servere på en kold dag. Chilien gør kroppen varm og de resterende krydderier harmonerer rigtig godt sammen. Retten er ekstra lækker på grund af den skønne quinoa som er blød og mild at spise.

Quinoa er glutenfri og altså ikke en kornsort, men derimod en plante som indeholder quinoafrø. Man kan faktisk spise quinoabladene, som ligner spinat. Quinoa har en helt enestående aminosyrebalance med bl.a. et højt indhold af lysin, og quinoa indeholder alle essentielle fedtsyrer i store mængder. Quinoa indeholder vitaminerne E og B, specielt B6, niacin, thiamin og folat. Kalk- og jernindholdet er betydeligt højere i quinoa end i f.eks. ris, majs, hvede og havre. Quinoa indeholder mere kalk end i mælk, og har et højere fedtindhold end korn. Den har desuden et højt indhold af kostfibre, kalium, magnesium, zink, kobber og mangan. Denne særlige kombination af næringsstoffer og antioxidante materialer, hjælper med at forhindre både celleskader og hjertekarsygdomme.

Til 2 store portioner skal du bruge:

 • 200 ml quinoa
 • 400 ml vand
 • 1 løg
 • 2 tsk. karry
 • 1-2 cm stærk chili (smag til)
 • 1 cm frisk ingefær
 • 1 fed hvidløg (kan godt undlades)
 • 1 dåse kokosmælk
 • ca. 150 ml vand
 • 1 tsk. grøntsagsbouillon
 • 1 stor gulerod
 • 1/2 broccoli
 • 4 blade savoykål (eller andet kål)
 • ca. 120 g grønne bønner
 • Pynt med frisk koriander

Sådan gør du:

Kokos-karrysauce med grøntsager og quinoa-3711 Kokos-karrysauce med grøntsager og quinoa-3718Kokos-karrysauce med grøntsager og quinoa-3713 Kokos-karrysauce med grøntsager og quinoa-3714Kokos-karrysauce med grøntsager og quinoa-3715 Kokos-karrysauce med grøntsager og quinoa-3716

Hæld quinoa og vand i en gryde og lad det koge op. Når det koger, skruer du ned på lav varme, og lader det stå og simre indtil al vandet er væk (ca. 20 minutter). Imens klargør du grøntsagerne ved at skære dem i mindre stykker. Hak løget og steg det gennemsigtigt i en gryde med kokosolie. Tilsæt så karry, finthakket chili, finthakket ingefær og hvidløget. Når det er blevet svitset, tilsætter du kokosmælken og vandet og rører rundt. Når det koger opløser du grøntsagsbouillonen i saucen. Put så alle grøntsagerne i og skru ned på lav varme.

Kokos-karrysauce med grøntsager og quinoa-3719

Lad det stå og simre i ca. 10-15 minutter eller indtil grøntsagerne er færdig kogte.

Kokos-karrysauce med grøntsager og quinoa-3720

Server din kokos-karrysauce ovenpå quinoaen og pynt med frisk koriander.

Kokos-karrysauce med grøntsager og quinoa-3723

Hvis du er interesseret i flere lækre aftensmadsretter, så kan min e-bog “Syv sunde slags aftensmad” købes lige her 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *