Glutenfri og vegansk bønnebrownie med appelsinolie

Glutenfri og vegansk bønnebrownie med appelsinolie

Dette blogindlæg indeholder affiliate links.

Jeg har længe gerne ville lave en glutenfri og vegansk bønnebrownie med appelsinolie til bloggen, og nu er den her endelig! 🙂 Det er en sundere kage, da den indeholder både bønner og sødkartoffel, og er uden raffineret sukker. Glasuren er også lavet med næringsrige råvarer.

Denne bønnebrownie smager mest af kakao og appelsin, og passer derfor ret godt til efteråret og julen 🙂

Tak til min søde nabo Gitte, som inspirerede mig til opskriften! 🙂

Til 1 kage skal du bruge:
Glasur:
Pynt:
Sådan gør du:

Skræl din søde kartoffel og skær den i små stykker. Kog den i vand så det dækker, og når det koger skruer du ned på lav varme og koger den i ca. 5 minutter. Imens det koger blender du solsikkekerner og sesamfrø i foodprocessoren. Hæld det derefter over i en stor skål.

Hæld nu vandet fra de søde kartofler, og put dem op i din foodprocessor sammen med sorte bønner (som du har drænet og skyllet), dadler (som du har udstenet), kokosolie, æblecidereddike, agavesirup og æterisk appelsinolie. Blend nu godt og grundigt.

Bland de nu blendede solsikkekerner og sesamfrø med kokosmel, kakaopulver, bagepulver og xanthan gum. Hæld bønneblandingen over i det tørre og rør det sammen til en tyk masse. Fordel dejen i en form med bagepapir. Glat dejen ud med vand på din dejskraber.

Put kagen ind i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft. Den skal nu bages i ca. 30 minutter. Kagen ser en smule sort ud på toppen, men den er ikke brændt. Lad kagen køle af inden du putter glasuren på.

Lav glasuren ved at hælde vandet fra cashewnødderne og put i din foodprocessor sammen med kokosmælk, agavesirup og citronsaft. Blend til det har fået en god ensartet konsistens. Når kagen er kølig, kan du smøre glasuren på og pynte den med gojibær og hakket pistacienødder.

Sæt kagen i køleskabet nogle timer, indtil glasuren er blevet fast, hvorefter den er klar til servering. 🙂

Kagen skal opbevares i køleskabet, og kan holde nogle dage.

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *