Lakridskugler med rødbedepulver

Da jeg i august måned var til Mad med Medfølelses veganske sommerfest, medbragte jeg disse her lækre lakridskugler med rødbedepulver. De smager skønt af lakrids og en anelse af rødbede. En sund og mættende snack, hvis du lige har brug for lidt sødt.

Mad med Medfølelse er Danmarks veganske forening, som inspirerer til at omfavne nye, veganske madvaner og traditioner, og som skaber mulighed for at spise grønt, miljøvenligt, sundt og dyrevenligt. Jeg er medlem af foreningen og har været til deres arrangementer mange gange, det er efterhånden blevet til en lille tradition, at tage til sommerfest eller vinterfest med min veganske veninde Maja, hvor man altid møder nye og søde mennesker, hygger sig og spiser rigtig lækker mad. Alle tager noget mad med til en stor vegansk buffet, og der er rig mulighed for at prøve at spise noget nyt og spændende.

Og nu til opskriften som jeg havde med i år til sommerfesten:

Til ca. 40 stk. lakridskugler skal du bruge:

  • 150 g mandler
  • 200 g udstenede dadler
  • 40 g kokosmel
  • 10 g (ca. 2 spsk.) lakridsekstrakt
  • Rødbedepulver

Sådan gør du:

Put mandlerne i din foodprocessor og blend dem til de er blevet til små krummer. Udsten så dadlerne og put dem i foodprocessoren sammen med kokosmel og lakridsekstrakt. Blend nu igen indtil det hele er blendet, sådan så massen sætter sig sammen, når du tager lidt op i hånden og klemmer til.

Form så små runde kugler af massen og rul dem derefter i rødbedepulver. Opbevar dine lakridskugler i en lukket beholder i køleskabet, hvor de kan holde sig i flere uger, hvis de da ikke bliver spist før 😉

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *