Selvom man godt kan lave ris a la mande på en sundere måde (som i min e-bog Julelækkerier), så er retten fyldt med ris, og det er for manges vedkommende en kulhydrat som spises ofte. Og noget af det jeg forbinder med sundhed er variation. Derfor har jeg lavet denne opskrift, som jeg kalder Chia a la mande.
Den er fyldt med de sunde chiafrø, som både er proteinrige, indeholder omega-3-fedtsyrer, jern og kalcium. Derudover er Chia a la mande glutenfri, laktosefri, vegansk og uden raffineret sukker (afhængig af hvilken kirsebærsauce du bruger selvfølgelig). Opskriften er rimelig hurtig at lave, det der tager mest tid er at smutte mandlerne. Jeg synes at Chia a la mande smager rigtig godt og meget som den originale opskrift, især når der bruges kirsebærsauce. Og så er det skønt med lidt forandring! 😉
Til 4 portioner skal du bruge:
- 200 g mandler
- 6 spsk. chiafrø
- 4 dl mandelmælk
- 2 tsk. vaniljepulver
- 1,5 spsk. kokossirup
- Kirsebærsauce på toppen
Sådan gør du:
Sæt mandlerne i blød i vand natten over, hvis du gerne vil smutte dem, det giver den mest hvide farve. Næste dag hælder du vandet fra og hælder kogende vand over mandlerne. Lad dem stå et par minutter. Hvis de stadig er svære at smutte, hælder du ny kogende vand over, og så skulle de gerne smutte rimelig let. Derefter skal de hakkes og put dem så over i en stor skål.
Tilsæt de resterende ingredienser og rør godt rundt. Chiafrøene suger nu væsken til sig og det bliver mere og mere til en god grød. Du skal nok regne med at det tager en halv times tid inden den er helt grødet.
Server den i små skåle med kirsebærsauce ovenpå, og opbevar eventuelle rester i køleskabet.
Her kan du også se hvordan opskriften laves, det viser jeg i denne video af Lærkes Lækkerier 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂