Endelig er det lykkes mig at lave en VIRKELIG GOD glutenfri og vegansk chokoladekage.
Den har den rette konsistens og smager lækkert uden at være usund. Den er meget hurtig at lave, og jeg skal helt klart lave den snart igen! 😉
Til 8 stykker kage skal du bruge:
- 3 spsk. hørfrøpulver
- 9 spsk. vand
- 100 g boghvedemel
- 80 g kokossukker
- 30 g kokosfibermel
- 30 g kakaopulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- 2 tsk. bagepulver
- 1 knsp. himalayasalt
- 50 g kokosolie
- 1 dl rismælk
- 20 g valnødder
Sådan gør du:
Start med at bland hørfrøpulver og vand i en lille skål. Bland derefter de tørre ingredienser i en anden skål og smelt kokosolien. Bland så kokosolien, rismælken og hørfrøslimet sammen i en stor røreskål, og hæld de tørre ingredienser i. Rør nu godt rundt indtil det er blevet til en samlet dej.
Find så din ønskede form frem, og put bagepapir i. Hæld dejen i formen og fordel dejen så den bliver jævn. Hak så valnødderne i mindre stykker og tryk dem ned i kagen. Put kagen ind i en forvarmet ovn på 200 grader uden varmluft (varmluft 180 grader) og bag den i ca. 20 minutter.
Når kagen er færdig skal den køle af i ca. 10 minutter inden du skærer i den. Spis kagen som den er, eller server med friske bær eller kokosflødeskum!
Find mere inspiration til lækre og sunde desserter her 🙂