Rå jordbærkage er en sundere kage uden tilsat sukker. Den mætter godt, og er fyldt med friske jordbær, diverse superfoods og sunde fedtstoffer. Rå jordbærkage smager virkelig godt af sommer og jordbær – den er helt klart et forsøg værd!
Rå jordbærkage kan sagtens laves dagen inden den skal serveres, så er du sikker på at kagen når at blive helt færdig, da flere af lagene skal stå flere timer på køl inden du kan komme videre.
Til 1 stor rå jordbærkage (i en 22 cm. springform i diameter) skal du bruge:
Til bunden:
- 200 g valnødder
- 175 g dadler
- 50 g kokosmel
- ½ tsk. himalayasalt
- 3 tsk. lucumapulver (ca. 10 g)
Til chokoladelaget:
- 1 plade mørk chokolade (ca. 95 g)
Til det hvide lag:
- 240 g cashewnødder
- 1 banan
- 80 g kokossmør
- 25 g agavesirup
- 1 tsk. vaniljepulver
Til jordbærlaget:
Sådan gør du:
Dagen inden du vil lave kagen, skal du sætte cashewnødderne i blød i vand. Bunden og chokoladelaget kan også laves dagen inden, hvis du vil være på forkant. Når du laver bunden skal du starte med at blende valnødderne i din foodprocessor, indtil de er blevet til bittesmå stykker. Udsten så dadlerne og tilsæt dem til nødderne, sammen med kokosmelet, himalayasalt og lucumapulver. Blend så indtil det har fået en fast masse. Fordel ud i en springform og sæt det til side i køleskabet.
Hak nu chokoladen og smelt den i et vandbad, og fordel den derefter udover bunden. Lad den køle af i køleskabet indtil chokoladen er helt hård, mindst 2 timer.
Når du laver det hvide lag skal du starte med at blende cashewnødderne (uden vandet), agavesiruppen og vaniljepulveret i din foodprocessor indtil de er blevet til bittesmå stykker. Put så de resterende ingredienser i og blend godt indtil det har fået en cremet konsistens. Tag så lidt mere end halvdelen over i din springform og fordel ovenpå chokoladen. Stil den derefter til side igen i køleskabet.
Lav så jordbærlaget nu, og start med at skylle jordbærrene og fjerne stilken. Put dem derefter over i foodprocessoren med det resterende hvide lag og tilsæt mere kokossmør og chiafrø. Blend nu indtil det også har fået en ensartet konsistens. Dette lag er mere flydende end de hvide, men bare rolig det skal nok sætte sig! Fordel jordbærlaget ovenpå det hvide lag og stil det nu i fryseren! Der skal det stå i ca. 3 timer.
Når timerne er gået og kagen er hård nok, kan du tage kagen ud af formen og pynte den med friske jordbær og flotte hvide hyldeblomster.
Opbevar den rå jordbærkage i køleskabet. Der kan den holde sig i flere dage.
Find mere inspiration til lækre og sunde desserter her 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂
Dette blogindlæg indeholder affiliate links.