Her får du en dejlig opskrift på glutenfrie vafler, som samtidig også er sukkerfrie og laktosefrie. De er meget lette at lave og kræver bare ingredienserne og et vaffeljern.
Jeg er ikke vokset op med vafler, og spiste det kun i ny og næ, når jeg var på besøg hos andre. Ja sådan var det, lige indtil jeg mødte Christian. Er det bare mere normalt at spise vafler i Norge end i Danmark? Christian elsker i hvert fald vafler, og efter at jeg selv har eksperimenteret med vafler uden sukker, laktose og gluten, er de også blevet en af mine favoritter. Jeg kan især godt lide, at vaffeljernet selv styrer, hvornår vaflen er helt tilpas færdig, og at man ikke skal vende dem, i modsætning til pandekager. Det gør det lidt nemmere.
Til ca. 8 stk. glutenfrie vafler skal du bruge:
- 3 æg
- 1 banan
- 30 g kokosolie
- 100 g fuldkornsrismel
- 2 dl rismælk
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. kanel
- 1/4 tsk. himalaya salt
Sådan gør du:
Blend alle ingredienserne i din blender (smelt kokosolien først hvis den er fast), tænd så for dit vaffeljern og følg instrukserne til det.
Nyd dem f.eks. med blåbærsyltetøj og friske blåbær, eller med en hjemmelavet bærsovs bestående af 1 banan, lidt vand og en stor portion blandede bær blendet i din blender.