Synes du også at de ”normale” vaniljekranse er alt for fyldt med sukker? Jeg har lavet en opskrift på sunde vaniljekranse, som er glutenfrie, laktosefrie og uden tilsat sukker! Dette er hvad du skal bruge til ca. 20 stk. vaniljekranse:
- 120 gr. bløde dadler
- 100 gr. mandler
- 100 gr. fuldkornsrismel
- 15 gr. kokosolie
- 50 ml. kokosvand
- 3 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker!)
Mal mandlerne og smelt kokosolien som du blender sammen med dadlerne (fjern stenene først).
Bland mandler og daddelmassen sammen, og tilsæt rismel, vaniljepulver og kokosvandet (fås fra f.eks. en kokosmælk som er delt i kokosfedt og vand, som har stået i køleskabet mindst 1 dag, så vandet er lige til at hælde ud, og kokosfedtet er lige til at skrabe ud fra hver af deres ende af dåsen).
Ælt dejen godt med hænderne og rul ca. 1 cm. tykke pølser, som du former til en krans, så der bliver ca. 20 små vaniljekranse. Bag dem på en bageplade i en forvarmet ovn på 180 grader i 15 minutter.