Disse lækre mini pandekager med chiafrø er både glutenfrie og veganske. Helt uden komælk og æg, og det virker altså super godt! De er søde og sunde på samme tid. Chiafrø indeholder både meget protein, kalcium, jern, kalium, C-vitamin og antioxidanter. Disse pandekager bliver bedst når man laver dem små, da de på den måde bliver sprødest og er lettest at vende.
For at lave ca. 20 stk. mini pandekager med chiafrø skal du bruge:
- 2 modne bananer
- 3 dl mandelmælk
- 15 g. chiafrø
- 30 g. kokosolie
- 75 g. rismel
- 1 vaniljestang/ 1 tsk. vaniljepulver
- 1/4 tsk. himalaya salt
Sådan gør du:
Put alle ingredienserne i din blender og blend godt indtil det hele er blevet til en flydende masse. Konsistensen skal være lidt tyk (og vil blive tykkere, imens du steger pandekagerne, da chiafrøene suger væske til sig, men dette er helt i orden.)
Put lidt kokosolie på panden og sørg for ikke at stege for fuld skrue, lidt over middelvarme er passende, ellers brænder de let på, og bliver ikke ordentlig stegt indeni. Hæld dejen ud på panden i ca. 3 små klatter, eller hvad du har plads til, og vend når de har fået farve 😉
Pandekagerne er gode og søde i sig selv, men er også helt ideelle at servere med f.eks. friske bær og hakket chokolade!
Mmm det er ikke sidste gang jeg laver disse! 😉
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂