Bønnesalat

Inspiration kan komme mange steder fra. Denne her opskrift er inspireret af en salat jeg fik, da jeg fornylig var i Grækenland. Ud fra det kom denne skønne bønnesalat. Den mætter godt, men ligger ikke for tungt i maven, og er fyldt med masser af protein fra bønnerne, spinaten og hampefrøene. Granatæblerne giver salaten en dejlig sødme og et knas ligesom de ristede bønner også knaser let. Mynten pifter salaten op og hampefrøene samt spinaten giver denne bønnesalat en form for cremet og lettere nøddeagtig smag. Virkelig lækkert efter min mening!

Bønnesalat-1591

Til 2 portioner skal du bruge:

  • 200 gr. tørre bønner (f.eks. brune, hvide, sorte eller borlotti bønner, det sidste har jeg brugt i denne opskrift)
  • 1 granatæble
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 1/2 gul peberfrugt
  • Ca. 50 gr. babyspinatblade
  • Drys med hampefrø og mynteblade

Dressing:

  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 1/2 tsk. himalayasalt

Sådan gør du:

Dagen inden du skal spise salaten sætter du dine bønner i blød natten over. Næste dag skal bønnerne så koges i nyt vand i ca. 30 minutter – 1 time (læs anvisningen på pakken til dine bønner).

Bønnesalat-1577 Bønnesalat-1578

Når de er færdigkogte hældes vandet fra, og de steges nu på panden med kokosolie. Steg først den ene halvdel og derefter den anden, og sørg for ikke at have varmen på fuld skrue, da det så let kan brænde på. Lad det stege i 5-7 minutter, indtil de er blevet mere gyldne. Når de er færdige hælder du dem over i en stor salatskål.

Bønnesalat-1579 Bønnesalat-1580Bønnesalat-1581 Bønnesalat-1583

Få nu granatæblekernerne ud af skallen (er dette nyt for dig, kan du se hvordan det kan gøres her ) og tilsæt dem i skålen. Skær så dine peberfrugter ud i mini firkanter og vask spinaten og bland det hele i skålen. Lav din dressing og hæld hen over.

Bønnesalat-1587

Hak lidt mynteblade og drys på toppen sammen med hampefrø.

Bønnesalat-1616

Bønnesalat-1613

God fornøjelse! 😉

Bønnesalat-1598

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *