Rå chokolade og citron brownie med lakrids og hindbær topping

Rå chokolade og citron brownie med lakrids og hindbær topping

Dette blogindlæg indeholder affiliate links.

Denne lækre rå chokolade og citron brownie med lakrids og hindbær topping er virkelig en drøm i munden! Hvis du elsker citron, chokolade, hindbær og lakrids, så er dette den perfekte kombination i en sund og lækker kage! 🙂

Kagen er helt uden tilsat sukker, og er samtidig glutenfri og vegansk. Du kan lave den på forhånd, fordi den egner sig rigtig godt i fryseren. Tag den op en times tid før du vil spise den 🙂 Men skær den på forhånd, mens den er rimelig hård, så får den et pænere snit.

Rå chokolade og citron brownie med lakrids og hindbær topping
Brownie:
Rå chokolade og citron brownie med lakrids og hindbær topping
Topping:
Sådan gør du:

Sæt gerne alle dine nødder i blød i vand i nogle timer, for at fjerne enzymhæmmere. Put derefter valnødder og mandler i din foodprocessor og blend. Skyl din citron grundigt og riv skallen på et rivejern. Tilsæt det til foodprocessoren sammen med udstenede dadler, kokosmel, kakaopulver og salt. Blend igen til det har fået en god ensartet konsistens. Pres det ned i din ønskede form, f.eks. en firkantet form.

Lav så din topping. Hæld vandet fra cashewnødderne og put i foodprocessoren sammen med udstenede dadler, kokosolie, frosne hindbær, vand og lakridsekstrakt. Blend nu godt og grundigt, til det har fået en lækker cremet konsistens. Fordel udover din browniebund, og put kagen i fryseren. Efter nogle timer er den fast og du kan skære i den, så den får et flot og rent udseende.

Opbevar den i enten fryser eller køleskab.

Du kan finde flere lækre opskrifter på raw cake i min e-bog: “Syv sunde slags desserter” 🙂

Rå chokolade og citron brownie med lakrids og hindbær topping

Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂