Bønne-linse dahl

Det kan være svært at finde ud af, hvad man skal have til aftensmad, men denne her ret er en trofast vinder! Og sammen med en stor salat får du både næringsstoffer og energi – og det kan vi li’!

Linser indeholder ca. 26 gr. protein pr. 100 gr. Det er faktisk mere end det meste kød, som ligger mellem 20 og 26 gr. Dog skal det lige siges, at proteinindholdet falder, når linserne bliver kogt. Denne ret indeholder altså både røde linser og røde kidney bønner, så protein får du nok af her. Derudover er det en lækker indisk inspireret ret, med mange skønne krydderier, som gør retten så spændende. Den kan serveres som på billedet med basmatiris eller med quinoa, andre ris, eller med kartofler. Ja den går i det hele taget godt med meget!

bønne-linse-dahl-3666

Dagen efter spiste jeg resterne med bådkartofler i ovnen samt en lækker salat. De friske basilikumsblade på toppen er prikken over i’et i denne ret, så de skal helst ikke undlades!!! 🙂 Her kommer opskriften på Bønne-linse dahl:

Til 3-4 personer skal du bruge:

  • Kokosolie og en sjat vand til stegning
  • 1 dåse røde kidney bønner
  • 200 gr. røde linser
  • 5 dl. vand
  • 1 stort løg
  • 1 tsk. spidskommen frø
  • 1 tsk. spidskommen pulver
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. kanel
  • 5 gr./lille håndfuld fennikeltop
  • 1-2 fed hvidløg
  • 3-5 cm. ingefær (smag til)
  • 5 cm. chili (smag til)
  • Smag efter med himalaya salt og peber
  • Friske basilikumsblade på toppen

Sådan gør du:

bønne-linse-dahl-3646 bønne-linse-dahl-3645bønne-linse-dahl-3648bønne-linse-dahl-3649

Hæld kokosolie og en lille sjat vand i din gryde. Hak løgene i små stykker og hæld i gryden sammen med krydderierne: himalaya salt, peber, spidskommen frø og pulver, koriander, gurkemeje, kanel og fennikeltop. Lad det stege i små 5 minutter på høj varme og hæld så de 5 dl. vand i, sammen med linserne og de røde bønner (efter at have hældt vandet ud af dåsen). Rør rundt og sæt låg på. Når det koger skru ned på lav varme.

bønne-linse-dahl-3650

Inden det koger kan du nå at presse hvidløgene, samt hakke chili og ingefær i bitte små stykker. Bland det hele i gryden og rør godt rundt.

bønne-linse-dahl-3651

Lad det simre i ca. et kvarter, eller indtil linserne har absorberet det meste af væsken. Sørg for at slukke helt for varmen, når dette er sket, så det ikke brænder på.

bønne-linse-dahl-3661

Nyd denne Bønne-linse dahl oven på f.eks. basmatiris, og husk de lækre basilikumsblade på toppen, som gør retten så lækker 😉 Velbekomme!

bønne-linse-dahl-3653