Har du lyst til at prøve noget nyt denne jul? Så skulle du prøve at lave denne her julespread. Den er perfekt til julefrokosten eller bare som plantebaseret smørepålæg i juletiden. Den smager skønt af jul og peberfrugt. Den er vegansk og glutenfri og meget let at lave.
Det er måske ikke så normalt, at en spread man spiser til frokost, smager af julekrydderier, selv i december måned, men giv det en chance! Jeg er positivt overrasket over hvor lækker denne julespread er. Og du kan jo altid putte mindre af krydderierne i, hvis du synes, at det bliver for meget. Jeg synes selv, at det er tilpas afstemt, og lige til at komme i julestemning af 🙂
Til 1 portion skal du bruge:
- 1 dåse kikærter
- 1 stor rød peberfrugt/snackpeber
- 10 g soltørrede tomater
- 30 g mandler
- 1,5 spsk. citronsaft
- 1 tsk. stødt paprika
- 1 tsk. ceylon kanel
- ½ tsk. kardemomme
- 2 knsp. nellike
- Evt. lidt vand
- Smag til med salt og peber
Sådan gør du:
Hæld vandet fra kikærterne og put dem i din foodprocessor. Vask peberfrugten og skær den i mindre stykker og put også den derned sammen med de resterende ingredienser. Blend indtil det har fået en god ensartet konsistens. Put evt. lidt vand i, for at få en tyndere og mere cremet konsistens.
Opbevar din julespread i en overdækket skål eller lukket beholder i køleskabet. Den kan holde sig i en uges tid.
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration”, mine 3 hemmelige tips til sunde madvaner, samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂
Dette blogindlæg indeholder affiliate link.