De her glutenfrie havregrynskugler med appelsin smager bare mega godt! Både af chokolade og appelsin. Og så er de oven i købet et sundere valg, da de er helt uden raffineret sukker og kun sødet med dadler. De er også veganske, og jeg har brugt kokosolie i stedet for andet fedtstof.
Disse glutenfrie havregrynskugler er også ret nemme og hurtige at lave 😀
Til ca. 30 stk. skal du bruge:
- 200 g bløde dadler
- 60 g kokosolie
- 30 g usødet kakaopulver
- 1 tsk. vaniljepulver
- Saften fra 1 hel appelsin
- Skallen fra ½ appelsin
- 175 g glutenfrie finvalsede havregryn
- Kokosmel til at trille dem i
Sådan gør du:
Udsten dadlerne og put dem i din foodprocessor. Halver appelsinen og riv den ene halvdel på et rivejern og put skallen i foodprocessoren. Pres derefter begge halvdele og put også saften derned. Tilsæt kokosolie, kakaopulver og vaniljepulver og blend nu indtil du har fået en god klistret masse. Hæld det over i en skål og ælt havregrynene i. Tril derefter kugler af kagemassen og tril dem til sidst i kokosmel.
Put dem i køleskabet, så de bliver lidt hårdere, før du spiser dem. Opbevar dem i køleskabet, de er nemlig bedst kolde! 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂
Dette blogindlæg indeholder affiliate link.