Påsken er i fuld gang, og i år har jeg lavet disse her sunde påskeæg med citron og pebermynte. De er glutenfrie, veganske og samtidig også rå og uden raffineret sukker. De indeholder nødder og bønner samt andre sunde ingredienser.
Her i påsken har jeg haft besøg af min dejlige mor, og en af dagene var min moster også på besøg. Derfor serverede jeg disse her påskeæg. Opskriften den får du her, og der bliver ca. 50 påskeæg.
Til basen skal du bruge:
- 200 g usaltede cashewnødder
- 1 dåse butter beans
- 30 g kokosmel
Til citronpåskeæg skal du bruge:
- ½ af basen
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 3 spsk. agavesirup (det er ca. 35 g eller mere afhængig af hvor sødt det skal være)
- Saften og skallen fra 1 citron
- 40 g kokosmel
Til pebermyntepåskeæg skal du bruge:
- ½ af basen
- 50 g græskarkernemel
- 3 spsk. agavesirup (det er ca. 35 g eller mere afhængig af hvor sødt det skal være)
- 5-10 dråber æterisk pebermynteolie (ved 10 dråber bliver det stærkt!)
Andre ingredienser:
- 1 plade mørk chokolade
- Kokosmel
- Usaltede pistacienødder
- Stødt gurkemeje
Sådan gør du:
Blend cashewnødderne i din foodprocessor og tilsæt derefter bønnerne uden vandet og kokosmelet. Blend indtil det er blevet til en fast cremet masse. Fordel det i 2 lige store dele.
Lav så massen til citronpåskeæggene:
Riv citronen på et rivejern og pres den derefter. Hæld det ned til basen sammen med agavesirup og gurkemeje. Rør godt rundt med en ske. Tilsæt derefter kokosmel til det har en fin konsistens. Du vil nok opleve at den er mere klistret end pebermyntepåskeæggene vil være.
Lav massen til pebermyntepåskeæggene:
Put basen ud på bordet og tilsæt græskarkernemel, agavesirup og pebermyntedråberne og ælt nu godt og grundigt, til massen har fået en nogen lunde ensartet farve.
Nu skal påskeæggene formes. Lav f.eks. 2 lange pølser af hvert slags påskeæg og skær ens stykker med en kniv. Form dem derefter til påskeæg og stil dem til side.
Lav nu drysset til dine påskeæg. Bland lidt gurkemeje med kokosmel i en lille skål til citronpåskeæggene og hak pistacienødder til pebermyntepåskeæggene.
Hak så chokoladen og smelt den over et vandbad. Dyp hvert påskeæg i chokoladen og drys med dit hjemmelavet drys. Stil dem på køl i køleskabet eller i et koldt rum så chokoladen størkner. For at få helt perfekte påskeæg, som ikke er lettere flade, kan du putte hvert påskeæg på en træpind når du dypper den i chokolade. Derefter kan den stilles i et glas og chokoladen kan størkne på den måde, uden at blive mast.
Opbevar de færdige påskeæg i en kagedåse el. lign. i køleskabet, så de altid er friske, kolde og ikke smelter.
Rigtig god påske! 🙂
Tilmeld dig hjertens gerne mit nyhedsbrev (TILMELD DIG HER) – Og få min GRATIS e-bog “Grøn og sund inspiration” samt ca. 1 månedlig mail med sunde opskrifter og nyheder fra bloggen 🙂