Nogle gange er det bare virkelig godt med en mættende salat til aftensmad eller frokost. Denne skønne bønnesalat med spidskål og røget paprika, er et rigtig godt bud på det.
Til 2 portioner skal du bruge:
- 1 spidskål
- 1 lille broccoli
- 1 appelsin
- 1 æble
- 1 dåse cannellini bønner
- 2 forårsløg
- Røget paprika
- Himalaya salt
- Blåbær til toppen
Til dressingen skal du bruge:
- 3 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- Saften fra ½ citron
- 1 tsk. agavesirup
- Evt. 1 fed hvidløg
Sådan gør du:
Skær hovederne af din broccoli og kog dem i en gryde med vand. Når det koger skruer du ned på lavere varme og lader dem koge i ca. 5 minutter. Imens ordner du spidskålen: Halver den og skær den hårde del i midten ud. Skær så tynde strimler på langs med spidskålen, og halver den derefter, så strimlerne ikke bliver så lange. Put det over i en stor salatskål. Lav så dressingen og hæld hen over, og ælt den ind i spidskålen så den falder sammen.
Put kokosolie på din pande og hak forårsløget og svits det på panden. Hæld vandet fra bønnerne, skyl dem i vand og put også dem på panden sammen med lidt himalaya salt og røget paprika. Skru ned for varmen og lad det stå og stege, imens du skærer æble og appelsin i små stykker. Put det over i salatskålen, sammen med broccolien når den er færdig, samjt bønnerne og forårsløget på panden. Bland det godt og pynt til sidst på toppen med friske blåbær.